Brittiskt motstånd för IFK Malmö

Ett flertal svenska klubbar möter för tillfället internationellt motstånd på träningsläger i Sverige. IFK Malmö vill inte vara sämre och möter på onsdagen nyblivna engelska division 1-laget, Cardiff City FC från Wales.

– Kan vara skönt med en liten uppvisningsmatch mitt i den vanliga serielunken. Också en chans att prova nytt folk och köra runt på alla tillgängliga spelare, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Cardiff är kanske inte det mest kända laget från de brittiska öarna och laget har inte många fixstjärnor. Dock har "The Bluebirds" en stor merit, man har som enda lag utanför England vunnit FA-cupen, vilket skedde 1927.

En av fjolårets tongivande spelare då man tog steget upp från division 2 var skyttekungen Robert Earnshaw med 31 mål, han finns med även i år. Mot IFK Malmö är det tänkt att nyförvärvet John Robinson från Charlton skall debutera.

– Vet egentligen inte så himla mycket om laget mer än det du säger. Men ska man spela i engelska division 1 kan man inte ha ett dåligt lag i alla fall. Det kan mycket väl bli en tuff och intensiv match, men det är svårt att säga, menar Patrik Johansson.

– Ska sanningen fram tror jag mest spelarnas tankar ligger på lördagens match mot Åtvidaberg med tanke på tabelläget vi befinner oss i. Sedan tror jag heller inte att man inte gör sitt bästa för den sakens skull, det är jag övertygad om att alla gör.

"NyförvärvetIFK Malmö får i alla fall en chans att prova nyförvärvet, 25-årige Christian Andersson från danska Hellerup i match innan första seriematchen som lär bli på lördag mot Åtvidaberg. Dessutom spelar 22-årige ungraren och innermittfältaren György Milinkhofer.

– Györdy har tränat med oss ett bra tag och är en intressant spelare som ännu har en del kvar att lära. Han har också en del junior- och pojklandskamper för Ungern och är duktig, dock är det mest för framtiden som vi tittar på honom nu.

Martin Alm som drabbades av hjärnskakning i bortamatchen mot Åtvidaberg får vila. Någon fara för helgens returmatch lär det nog inte vara och han var med på halva tisdagens träning.

För Wissam Barjawi är läget värre. Han är ljumskskadad och han riskerar förutom Cardiff att även missa Åtvidabergsmatchen. Dan Ingvarsson är öm i en ljumske men för honom är det inte lika illa och han lär kunna vara med på lördag.

– Tråkigt för Wissam som varit på gång rejält på sistone. Två mål i MM, också nu kvitteringen till 2-2 senast mot Åtvidaberg, han var helt klart på väg att hitta formen, konstaterar IFK-tränaren.

Truppen: Mattias Filipanics, Kenneth Mattsson – Glenn Holgersson, Pontus Andersson, Fredrik Jönsson, Marcus Svensson, Ivan Milosevic, Luan Topalli, Christian Andersson, Jonas Danielsson, Marcus Nilsson, Johan Åkesson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, György Milinkhofer, Magnus Eriksson, Niclas Öberg, Nikolaj Rasmussen