Knapp seger för P87

IFK Malmös P87 tog sin andra raka seger i Billy Lansdowne Trophy Elitcup genom att besegra Nosaby IF med knappa 2-1. Spelmässigt var det däremot desto ojämnare, "di gule" var totalt överlägsna.

– Första halvlek var alldeles strålande, vi spelade fruktansvärt bra. Till den andra halvleken började killarna dock tro att det skulle rinna iväg alldeles för enkelt och spelkvalitén sjönk, summerade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– Det var en laginsats, där ingen var bättre än någon annan på något sätt. Hela laget förtjänar massor av beröm, vi fick också väldigt mycket applåder från publiken.

2-1 kan tyckas vara en liten seger, men Nosaby var aldrig direkt i närheten av att knipa poäng. Tio målchanser utöver de två målen hade IFK Malmö som har det förbaskat svårt med målfabrikationen för tillfället.

– Även i denna match bytte vi friskt för att det är meningen att så många som möjligt ska få spela under gruppspelet. När vi sedan kommer till slutspel blir det nog mer toppning av laget, betonade IFK-tränaren.

I morgon fredag klockan 10:00 väntar först IK Brage i den sista gruppspelsmatchen. Senare på dagen fortsätter turneringen då man går in i en slutspelgrupp. Ettan och tvåan i den gruppen möts sedan i final på söndag.

Nosaby IF – IFK Malmö 1-2 (0-2)

Arena: Fredriksskans IP, B-plan
Mål: 0-1 (13) Edgardo Menjivar, 0-2 (21) Ahmed Tamim
Varningar: Carl Holm (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Cliff Berger
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Carl Holm
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Mohammed Al-Heich
Yassine Soumah