Oavgjort för Tipselit i stökig träningsmatch

Det blev väldigt stökigt när IFK Malmös Tipselit mötte IF Allians, topplag i division 6 i en träningsmatch på torsdagskvällen. Hela fyra utvisningar dömdes ut, varav tre till hemmalaget i en match som slutade 1-1.

– Kanske lite överdrivet med så många utvisningar, men ibland blir det på detta viset, konstaterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

– Eftersom det var en träningsmatch bestämde vi dock att vi skulle få sätta in spelare så båda lagen hade elva man på banan hela tiden, annars hade det inte blivit någon match till slut.

Matchen som sådan var oerhört jämn, med ett visst chansmässigt övertag för IFK Malmö. Det var också "di gule" som gjorde det enda spelmålet, inslaget av Zoran Jovanovic.

Allians kvittering kom med sex minuter att spela på en straff sedan Nana Piesie dragit ner en spelare innanför straffområdet. Nana fick dessutom sitt andra gula kort för tilltaget och fick lämna banan.

– Som helhet tycker jag att det var en riktigt bra match ifrån vår sida. Allians har ett duktig lag och det är alltid svårt att möta vuxna spelare, så jag kan inte vara allt annat än nöjd, menade IFK-tränaren.

– Vi hade riktigt bra rörlighet där vi ställde om snabbt i djupled. När vi kom upp i tempo hade de stundtals stora problem med våra forwards, hoppas det kan bli lite längre stunder i fortsättningen bara då får motståndarlagen det jobbigt.

Bäst i IFK Malmö var högeryttermittfältaren Matko Scapec-Kukina. Även de andra mittfältarna samt Ibrahim Abou-Alpha i mittförsvaret stod för bra insatser.

IFK Malmö – IF Allians 1-1 (0-0)

Arena: Malmö IP
Mål: 1-0 (67) Zoran Jovanovic
Varningar: Nana Piesie 2 (IFK)
Utvisningar: Ali Alamiri, Ibrahim Abou-Alpha, Nana Piesie (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Josip Lukic
Richard Adamczyk
Ibrahim Abou-Alpha
Ali Alamiri

Matko Scapec-Kukina
Iboy Zenghore
Migjen Shaqiri
Azeem Razwan

Nana Piesie
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Tobias Kristensson (Migjen Shaqiri 46)
Zoran Jovanovic (Ahmed Abed el Karim 46)
Himan Shaker (Matko Scapec-Kukina 82)
Nima Modyr (Nana Piesie 84)