Bucklan återvänder hem – P87 vann i Kalmar

Man hade med sig vandringspriset upp och det följer med raka vägen hem igen. För IFK Malmös P87 blev Billy Lansdowne Trophy Elitcup en lyckosam turnering sedan man upprepat P86:s bedrift från ifjol genom att vinna turneringen.

Stämningen var på topp när ifkmalmo.com ringde upp tränaren Kenneth Folkesson strax efter slutsignalen. Segern är vår, segern är vår, vi har vunnit, segern är vår, ljöd det i telefonen.

– Du fattar själv, vi har vunnit, det är en obeskrivlig känsla, men i alla fall helt underbart, jublade Kenneth Folkesson efter att man besegrat ärkerivalerna Trelleborgs FF med 2-0 i finalen.

– På bussen upp skojade vi med TFF:s spelare om att det skulle få se bucklan hos oss även när vi var på väg till Malmö igen och det får de ju också.

Det var andra gången lagen möttes uppe i Kalmar. På lördagen i slutspelsgruppen var det Trelleborgs FF som hade vunnit med 1-0, tämligen orättvist med tanke på att "di gule" både hade spelet och chanserna.

Finalen var femte matchen lagen emellan i år. Tidigare har det blivit två TFF-vinster, en IFK-vinst (i serien) och en oavgjord match. När det som mest gällde visade dock IFK Malmö att man är det bättre laget.

– Vi är lite spelskickligare, lite starkare och vågar spela runt bollen mer i laget. Men lagen kan varandra bra vid det här laget och det är alltid full kamp matchtiden ut, tyckte Kenneth Folkesson.

Efter en mållös första halvlek nickade högerbacken Ali Jasim in 1-0 på hörna, fem minuter in på den andra halvan. Sju minuter före slut fastställde sedan skyttekungen Paul Havn (5 mål i Kalmar) slutresultatet till 2-0 efter förarbete av Tawfiq Shams.

– Mycket snygga mål båda två och det kunde blivit ännu fler, även om vi medvetet spelade lite defensivt efter 2-0 för att hålla resultatet. Dessutom märktes det att killarna var lite slitna, detta var sjunde matchen häruppe.

Pris för turneringens och matchens bäste spelare gick till IFK Malmös mittback Hajriz Maloki. Jury och prisutdelare, Billy Lansdowne själv, aktiv i Kalmar FF på 1980-talet.

– Välförtjänt och kul för både honom och för oss, särskilt med tanke på allt som hänt här uppe, både positivt och negativt, betonade IFK-tränaren.

Redan om två dagar ställer IFK Malmö upp med två lag i Bunkeflo IF:s turnering Öresunds Bro Cup som spelas runt om i Malmö fram till på lördag.

– Det är lite trötta och tunga huvuden på killarna efter den här turneringen, de lär sova på bussen hem, så vi får väl se hur det går där. Nu ska vi alla fall gå och fira på McDonald´s, avslutade Folkesson.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 0-2 (0-0)

Arena: Fredriksskans IP
Mål: 0-1 (30) Ali Jasim, 0-2 (43) Paul Havn
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Ahmed Tamim
Cliff Berger
Armend Kryeziv
Edgardo Menjivar

Paul Havn

Avbytare

Carl Holm
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams
Yassine Soumah