Rena sjukstugan i IFK Malmö

Som om det inte räckte med det dystra tabelläget i Superettan och avstängningarna för IFK Malmö. Nu har ytterligare sex spelare sällat sig till listan över skadade spelare. På tisdagens träning var man endast tio utespelare plus två målvakter.

– Lite oroväckande, men för alla utom två av dem finns det ganska stort hopp om spel i helgen. Det är i alla fall tur att vi inte har någon veckomatch i Superettan denna veckan, det hade varit tufft, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Långtidsskadade Anders Jemail kan komma igång i träning med boll om ungefär två veckor efter sin hälseneskada. Dan Ingvarsson ska testa sin ömma ljumske på torsdag och hoppas därefter kunna träna igen.

Värre är det för Johan Åkesson vars ljumskar krånglar igen och han är ett stort frågetecken inför Sylviamatchen. Martin Alm verkar inte få ha sitt huvud i fred. På tisdagen fick han en ny smäll, en vecka och tre dagar efter hjärnskakningen uppe i Åtvidaberg.

– Det var Glenn Holgersson som skulle skicka en passning, men det gick lite fel och det stenhårda skottet träffade mitt i prick på huvudet. Alm började blöda näsblod och fick avbryta träningen, högst tveksamt om han kan vara med på söndag.

I förra helgens bedrövliga förlustmatch mot Åtvidaberg drabbades man av två skador. Fredrik Jönsson fick lämna banan sedan han fått en rejäl smäll i huvudet och hans ersättare, Marcus Svenssons knä svullnade upp.

Sedan dess har Jonas Danielsson fått problem med hälsenan och Nikolaj Rasmussen har legat sjuk i maginfluensa. Alla fyra räknar man dock ska vara i träning på torsdag, liksom Dan Ingvarsson.

På onsdagen spelar IFK Malmö semifinal i Malmömästerskapet mot division 4-laget BK Flagg. Eftersom man har många skadade spelare är inte mer än fem spelare från A-truppen uttagna, resten består av spelare från Tipselitlaget.

Från A-laget kommer Mattias Filipanics (målvakt), Christian Andersson, Luan Topalli, Magnus Eriksson och Martin Abrahamsson. Litet hopp finns också om Fredrik Jönsson. En fullständig trupp tas inte ut förrän matchdagen.

– Jag tror nog vi ska kunna klara av det ändå. Tänk på att vårt Tipselit mött en del division 4-lag och spelat jämnt, nu har vi ju dessutom några A-lagsspelare med så vi ska nog kunna vinna, menar Patrik Johansson.