Tipselit till DM-kvartsfinal

IFK Malmös Tipselit fick en enkel resa fram till kvartsfinalen i junior-DM. Med en utvisning i vardera lagen hade inte Staffanstorps GIF mycket att sätta emot och "di gule" kunde vinna med förkrossande 8-2.

– Det blev lite öppnare ytor, som vanligt vid utvisningar ska sägas, och en hel del mål blev det också. Att göra åtta mål är inte alls tokigt, kommenterade IFK Malmös tränare Mikael Svensson.

Staffanstorp inledde dock målskyttet, men efter att man åkt på en utvisning vände matchen snabbt. På åtta minuter gjorde IFK Malmö tre mål och med knappa tjugo minuter spelade stod det 3-1 till hemmalaget.

– Sedan rullade det på rejält trots att även vi fick en utvisning genom Zoran Jovanovic redan efter 25 minuter. Jag är helt klart nöjd med hur vi genomförde matchen, men det fanns såklart saker som måste förbättras, menade IFK-tränaren.

– Vi måste först och främst få hårdare press på bollhållaren för att störa motståndarnas spel mer. Backlinjen måste också bli mer koncentrerad, var ett par lägen i denna matchen där Staffanstorp kom igen alldeles för lätt.

Bäst i IFK Malmö var återigen Matko Scapec-Kukina som bland annat stod för två egna mål. Dessutom visade han denna gången ett hjärta i spelet såväl framåt som bakåt.

– Tidigare har han varit lite för glad för att spela för mycket offensivt, men på sistone har även det defensiva fungerat. Om man ska bli stor som fotbollsspelare är det ju nästan ett krav att vara duktig åt båda hållen.

På söndag börjar Juniorallsvenskan Södra Götaland igen efter uppehållet. För IFK Malmö väntar hemmamatch mot IF Leikin.

IFK Malmö – Staffanstorps GIF 8-2 (4-1)

Arena: Malmö IP
Mål: 1-1 (12) Zoran Jovanovic, 2-1 (13) Nana Piesie, 3-1 (20) Zoran Jovanovic, 4-1 (40) Migjen Shaqiri, 5-1 (52) Matko Scapec-Kukina, 6-2 (65) Nana Piesie, 7-2 (72) Matko Scapec-Kukina, 8-2 (85) Migjen Shaqiri
Varningar: Blerim Mullici, Migjen Shaqiri (IFK)
Utvisningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha
Ali Alamiri

Matko Scapec-Kukina
Iboy Zenghore
Migjen Shaqiri
Azeem Razwan

Nana Piesie
Zoran Jovanovic

Avbytare

Nick Holk (Iboy Zenghore 40)
Blerim Mullici (Ali Alamiri 70)
Ahmed Abed el Karim (Matko Scapec-Kukina 75)
Richard Adamczyk
Philip Esbjörnsson (målvakt)