P87-1 klarade sig vidare trots utvisning

IFK Malmös P87-1 fick Armend Kryeziu utvisad, men lyckades likväl vinna kvartsfinalen i Öresunds Bro Cup mot IF Sylvia med 1-0.

Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87:

I vanliga brukar vi föra våra matcher och är inte vana vid att möta spelande lag som oss själva. Men Sylvia var ett riktigt bra lag och jag är glad över att vi kunde stå upp till det här och inte förivra oss.

Matchen var oerhört jämn och båda lagen bjöd upp till stenhård kamp i 50 minuter. Tyvärr förstördes dock matchen en aning av en urusel domare som blåste lite när han kände för det och var inkonsekvent i domsluten.

Dessutom fick vi en mycket onödig utvisning genom Armend Kryeziu sedan han fått två gula kort. Det första var solklart och kanske även varning nummer 2 var korrekt. Men det som var konstigt i sammanhanget var att inte Sylvia fick varning för samma saker som oss.

Edgardo Menjivar var återigen fruktansvärt bra, i backlinjen var Hajriz Maloki hur strålande som helst och på mittfältet var Migjen Shaqiri den tongivande.

I semifinalen klockan 20:00 får vi möta Kvarnby IK, ett lag som vi besegrade efter straffar i Malmömästerskapet för ett tag sedan.

IF Sylvia – IFK Malmö 1 0-1 (0-0)

Arena: Limhamnsfältet
Mål: 0-1 (30) Paul Havn
Varningar: Armend Kryeziu 2 (IFK)
Utvisningar: Armend Kryeziu (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Tawfiq Shams
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Paul Havn
Cliff Berger
Armend Kryeziu

Edgardo Menjivar
Migjen Shaqiri

Avbytare

Guner Alievski