P87-1 till final

IFK Malmös P87-1 har chansen att ta sin andra raka turneringsseger. Förra helgen vann man Billy Lansdowne Trophy Elitcup och på lördagen spelar man final i Öresunds Bro Cup. Semifinalen mot Kvarnby IK vann man med klara 3-1.

Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87:

Vi gjorde på nytt en mycket bra match mot ett Kvarnby som inte alls är ett dåligt lag och som vi brukar ha många hårda matcher emot. I denna match var vi dock bäst från början till slut.

Redan från start tog vi tag i taktpinnen och spelade ut Kvarnby. 1-0 kom också logiskt innan pausen. I den andra halvleken var sedan motståndarna ganska tröttkörda på grund av vårt höga tempo och vi kunde ta en klar seger.

Att vi kan köra slut på ett lag som Kvarnby visar bara på att killarna är väldigt vältränade. Tänk också på att de har spelat cup i över en veckas tid nu och de borde vara trötta, men är fortfarande lika spelsugna.

Edgardo Menjivar gjorde återigen ett jättearbete och är den som har lyft vårt lag under den här turneringen, synd bara att han inte fick göra något mål i denna matchen heller, han saknade definitivt inte chanser.

För övrigt var backlinjen otroligt stabil och särskilt då mittlåset med Hajriz Maloki och Nick Holk som går från klarhet till klarhet. Sedan glimtade som vanligt Paul Havn och Blerim Mullici till emellanåt och gjorde saker som normala 16-åringar inte klarar av.

I morgondagens final klockan 16:00 på Bunkeflo IP får vi möta min moderklubb Hovås/Billdal IF där jag spelade ända från knatte till senior. Så visst ska det bli kul, men vi ska göra allt för att vinna.

Kvarnby IK – IFK Malmö 1 1-3 (0-1)

Arena: Limhamnsfältet
Mål: 0-1 (19) Cliff Berger, 0-2 (32) Mohammed Al-Heich, 0-3 (34) Paul Havn
Varningar: Cliff Berger, Migjen Shaqiri (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Tawfiq Shams
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Paul Havn
Cliff Berger
Mohammed Al-Heich

Edgardo Menjivar
Migjen Shaqiri

Avbytare

Darjan Maletic
Guner Alievski