Stolpe ut för IFK Malmös P90 i finalen

IFK Malmös P90 var tillbakapressade stora delar av finalen mot FC Malmö i Öresunds Bro Cup men lyckades ändå hålla 0-0 under själva matchen. När det var dags för straffavgörande spelade dock nerverna in och man förlorade med 2-4.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P90:

Jag är inte på något sätt besviken på killarna för att vi inte vann. Det var faktiskt första gången vi var i en sådan här stor final och jag tycker att vi skötte oss med den äran.

När det väl var dags för straffarna visade sig dock vår orutin i sådana här sammanhang. Killarna blev nervösa och vi slog två straffar i stolpen och så var den här matchen förlorad.

FC Malmö var väl värda segern och de är betydligt mer vana vid sådana här finaler än vad vi är. En kul parentes i sammanhanget är att de tillhör några av Sveriges absoluta bästa lag i P90-klassen. Själva rankar jag oss bland de tio bästa så visst var det en stark insats.

Trots allt är det inte så mycket att säga om att FC Malmö vann. De pressade ganska rejält under hela matchen, men mina killar gav hela tiden 150% och med lite tur hade vi också fått in ett segermål, vilket inte var långt borta.

Efter en sådan här match ska man inte gå in på någon individuell spelarkritik, varken positiv eller negativ. Det var en kollektiv insats och jag är helt klart nöjd med killarnas insats i den här turneringen. Vi gick till final och det var också vårt mål.

IFK Malmö – FC Malmö 2-4 (0-0, 0-0)

Arena: Bunkeflo IP
Mål: 1-0 Mustafa Karim (straff), 2-2 Ahmed Nemer (straff)
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Ali Alkefagy

Ahmed Nemer
Mustafa Karim
Senad Habibovic
Mohammed El Jaouni

Jozo Kostroman
Omar Aouida
Maher Touhami
Kristoffer Bertolino
Charlie Wiahl

Mattias Folkesson

Avbytare

Arber Uka
Dragan Kostroman
Hosein Alkefagy
Mirko Lukic
Mohammed Khaled (målvakt)

Även Mohammed El Jaouni och Navid Najimi var med i truppen under turneringen, men endast fem spelare per match får vara avbytare.