P87 föll på straffar

IFK Malmös P87 föll på mållinjen i finalen av Öresunds Bro Cup. Utvisning och en dålig domare blev för mycket för "di gule" som förlorade mot Hovås/Billdal IF med 5-6 efter straffar.

Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87:

Det känns såklart tungt att förlora, men det var visserligen inte hela världen. P16-klassen här i Bunkeflo höll för övrigt väldigt låg klass och det var få bra lag med i turneringen, till skillnad från turneringen som vi vann uppe i Kalmar förra helgen.

Återigen började vi matchen alldeles strålande och spelade fullständigt ut motståndarna. Vi skapade en hel del chanser och hade bland annat ett skott som oturligt nog träffade stolpen istället för att gå in.

Efter 18 minuter tappade vi markeringen och Hovås kunde ta ledningen i matchen. Strax före paus åkte sedan Blerim Mullici ut, vilket förstörde matchen fullständigt för vår del även om vi fortfarande var det bättre laget.

Andra halvlek hann knappt börja innan Paul Havn drog igång ett anfall vid mittplan, dribblade sig förbi ett par spelare, löpte längs kortlinjen och helt på egen hand slog in kvitteringen.

Vi hade sedan trots vår utvisning ett par möjligheter att avgöra matchen, men det hade åt andra sidan även Hovås/Billdal i en mycket jämn andra halvlek där vi ändå hade ett visst grepp tycker jag.

Med en minut kvar kom Edgardo Menjivar fri, men sköt rätt i famnen på målvakten. Mycket förargligt att vi inte gjorde mål där och det hade inte varit mer än rättvist för Edgardo utsågs till matchens bäste spelare.

Sedan följde straffsparksavgörande, men där tog våra trötta huvuden ut sin rätt och vi kunde inte fokusera tillräcklig skärpa för att vinna den, trots två fantastiska räddningar av Philip Esbjörnsson som var enastående i hela turneringen.

Egentligen är jag väl nöjd med allt beträffande denna turneringen förutom att vi inte lyckades vinna finalen. Det är fantastiskt att vi kan spela cup i två veckor och ändå prestera sådan fin fotboll som vi gjorde.

Nu håller vi träningsfritt fram till onsdag klockan 16:30 då vi tar sikte på lördagens höstpremiär i Pojkallsvenskan Södra Götaland mot Lunds BK. Den matchen och åtta till ska föra oss till SM-slutspelet.

Hovås/Billdal IF – IFK Malmö 6-5 (1-1, 1-0)

Arena: Bunkeflo IP
Mål: 1-1 (27) Paul Havn, 2-2 Nick Holk (straff), 2-3 Paul Havn (straff), 4-4 Edgardo Menjivar (straff), 5-5 Lirim Sali (straff)
Varningar: Blerim Mullici 2, Paul Havn (IFK)
Utvisningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Tawfiq Shams
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Paul Havn
Cliff Berger
Mohammed Al-Heich

Edgardo Menjivar
Migjen Shaqiri

Avbytare

Armend Kryeziu
Darjan Maletic
Guner Alievski