Femte kan bli sjätte raka för Häcken

BK Häcken har fem raka segrar inför söndagens möte med IFK Malmö och är med det Superettans formstarkaste lag. Motståndet har dock inte varit det bästa och ska man få ytterligare häng på toppstriden måste man också vinna när man nu möter de bästa lagen.

– Jag tycker inte det finns något speciellt enkelt eller svårt motstånd i den här serien. Fem raka får man helt klart vara nöjd med, sedan mot vilket motstånd har ingen betydelse, konstaterar BK Häckens tränare Jörgen Lennartsson till ifkmalmo.com.

– Alla lagen är lika svåra, det är bara det att det blir olika perspektiv på matcherna. Spelet kanske bli lite tuffare mot topplagen, men de i botten vill heller aldrig ge sig. Ingen match är lätt så enkelt är det bara.

Förra helgen besegrade man BK Forward med endast 2-1, kanske inte så imponerande kan tyckas, men tänk på Jörgen Lennartssons kloka ord. IFK Malmö lär också bli en hård nöt att knäcka.

– Vi har till och med revansch att ta på dem efter "sketmatchen" i våras då de vann med 1-0 på en av deras få chanser under hela matchen. Men det är laget som utnyttjar sina chanser som vinner ju. Vi får se hur det blir imorgon (läs söndag).

Mittbacken Ivica Skiljo som senaste tiden fått flytta upp i anfallet är avstängd mot IFK Malmö. En blödning i knäet förhindrar målvakten Christoffer Källqvist från spel och dessutom saknas sjuke Dulee Johnsson.

Truppen: Magnus Jonsson, Bujar Avdijaj – Johan Lind, Ulf Hollsten, Niclas Svensson, Jimmy Dixon, Tuomas Uusimäki, Tobias Hysén, Eirik Dybendal, Johan Patriksson, Marcus Jarlegren, Rickard Kapella-Karlsson, Peter Vougt, Keijo Huusko, Tom Ekliden, Dioh Williams