Tipselit satte chanserna

Mot IF Leikin missades den ena chansen efter den andra av IFK Malmös Tipselit och det blev förlust med 0-1. På söndagen mot Ängelholms FF var det ett revanschsuget "di gule" som tämligen enkelt kunde vinna med 4-0 i Juniorallsvenskan Södra Götaland.

– Nu utnyttjade vi våra möjligheter på ett helt annat sätt. Överlag var det en riktigt bra match och en stark laginsats ifrån vår sida, konstaterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

– Ängelholm är ett mycket svårslaget lag. Men idag (läs söndag) spelade vi klokt och gav dem aldrig någon riktig chans. De ska dock ha en eloge för att de som vanligt aldrig gav upp.

IFK Malmö visade tidigt var skåpet skulle stå. 1-0 av mittbacken Valon Muslijaj efter en kvart och sedan även 2-0 strax före halvtidsvilan. I andra halvlek punkterade man sedan matchen efter två mål av Nana Piesie.

– Det märktes att Nana var tillbaka efter att ha varit med A-laget mot Sylvia förra helgen. Han är viktig att ha där framme, vi får ett helt annat spel sista tredjedelen med honom med tanke på att han är en pålitlig målskytt, menade IFK-tränaren.

Annars gladde backlinjen mest, med Valon Muslijaj och Ibrahim Abou-Alpha som toppar. Andreas Engler-Ludviksson var duktig i målet och så fanns Azeem Razwan och Aziz Husseini lite längre fram i banan.

– Viktigt att få den här segern inför fortsättningen. Hade vi inte gjort mål i denna matchen heller hade det kunnat sätta sig mentalt, men nu gjorde vi det som tur var.

Ängelholms FF – IFK Malmö 0-4 (0-2)

Arena: Ängelholms IP
Mål: 0-1 (15) Valon Muslijaj, 0-2 (44) Aziz Husseini, 0-3 (59) Nana Piesie, 0-4 (80) Nana Piesie
Varningar: Aziz Husseini, Matko Scapec-Kukina (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Richard Adamczyk
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Nana Piesie
Aziz Husseini

Avbytare

Blerim Mullici (Matko Scapec-Kukina 42)
Himan Shaker (Richard Adamczyk 70)
Nick Holk (Iboy Zenghore 75)
Hajriz Maloki (Himan Shaker 78)
Adnan Zukancic (målvakt)