Mot IF Leikin missades den ena chansen efter den andra av IFK Malmös Tipselit och det blev förlust med 0-1. PĂ„ söndagen mot Ängelholms FF var det ett revanschsuget "di gule" som tĂ€mligen enkelt kunde vinna med 4-0 i Juniorallsvenskan Södra Götaland.

– Nu utnyttjade vi vĂ„ra möjligheter pĂ„ ett helt annat sĂ€tt. Överlag var det en riktigt bra match och en stark laginsats ifrĂ„n vĂ„r sida, konstaterade IFK Malmös TipselittrĂ€nare Mikael Svensson.

– Ängelholm Ă€r ett mycket svĂ„rslaget lag. Men idag (lĂ€s söndag) spelade vi klokt och gav dem aldrig nĂ„gon riktig chans. De ska dock ha en eloge för att de som vanligt aldrig gav upp.

IFK Malmö visade tidigt var skÄpet skulle stÄ. 1-0 av mittbacken Valon Muslijaj efter en kvart och sedan Àven 2-0 strax före halvtidsvilan. I andra halvlek punkterade man sedan matchen efter tvÄ mÄl av Nana Piesie.

– Det mĂ€rktes att Nana var tillbaka efter att ha varit med A-laget mot Sylvia förra helgen. Han Ă€r viktig att ha dĂ€r framme, vi fĂ„r ett helt annat spel sista tredjedelen med honom med tanke pĂ„ att han Ă€r en pĂ„litlig mĂ„lskytt, menade IFK-trĂ€naren.

Annars gladde backlinjen mest, med Valon Muslijaj och Ibrahim Abou-Alpha som toppar. Andreas Engler-Ludviksson var duktig i mÄlet och sÄ fanns Azeem Razwan och Aziz Husseini lite lÀngre fram i banan.

– Viktigt att fĂ„ den hĂ€r segern inför fortsĂ€ttningen. Hade vi inte gjort mĂ„l i denna matchen heller hade det kunnat sĂ€tta sig mentalt, men nu gjorde vi det som tur var.

Ängelholms FF – IFK Malmö 0-4 (0-2)

Arena: Ängelholms IP
MĂ„l: 0-1 (15) Valon Muslijaj, 0-2 (44) Aziz Husseini, 0-3 (59) Nana Piesie, 0-4 (80) Nana Piesie
Varningar: Aziz Husseini, Matko Scapec-Kukina (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Richard Adamczyk
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Nana Piesie
Aziz Husseini

Avbytare

Blerim Mullici (Matko Scapec-Kukina 42)
Himan Shaker (Richard Adamczyk 70)
Nick Holk (Iboy Zenghore 75)
Hajriz Maloki (Himan Shaker 78)
Adnan Zukancic (mÄlvakt)