Frölunda hoppas på trendbrott

Tre segrar hemma, men två 0-1-förluster borta mot IFK Malmö. Lita på att serietvåan Västra Frölunda IF kommer att göra allt för att bryta den trenden i onsdagens möte på Malmö IP.

– Det gör vi, men det blir ingen lätt uppgift. Jag var nere och kollade på Malmö mot Häcken och jag blev imponerad av IFK:s första halvlek, de spelade riktigt bra, kommenterar Västra Frölundas tränare Peter Friberg till ifkmalmo.com.

Liksom IFK Malmö har Frölunda haft det tungt ett tag. Men efter två raka segrar har båda lagen rett ut den värsta stormen och det är två lag som verkligen är på gång som kommer till spel.

– Precis så känns det och därför tror jag att det blir en tät match. Vi fick kämpa för att vinna med 2-0 på Ruddalen och det blir säkert ännu tuffare på Malmö IP. IFK är ett starkt hemmalag, menar Peter Friberg.

Lagkaptenen Björn Lundberg har fortfarande känning av sin ljumske och kan spela till helgen om allt går enligt planerna. Adam Johansson är sedan tidigare knäskadad, men ska även han snart vara igång igen.

Frölunda kommer med samma manskap som senast besegrade Falkenberg. Enda skillnaden är att Christian Westerberg ersätter Calle Rendahl på bänken.

VÄSTRA FRÖLUNDA IF (4-4-2)

Joakim Olsson

Anildo Spencer
Alexander Petras
Ante Maletic
Mats Hedén

Ola Johansson
Jonas Bjurström
Arash Bajat
Andreas Nilsson

Markus Skogvard
George Mourad

Avbytare

Alejandro Castro
Christian Westerberg
Erkan Saglik
Jonatan Gerth
Carl Hagberg (målvakt)