Kontinuitet viktigt för IFK Malmö

Att få kontinuitet i uppställningen och särskilt i backlinjen har varit ett stort problem för IFK Malmö i år. Mot Västra Frölunda kan man glädjande nog presentera en startelva med blott en ändring jämfört med segermatchen mot BK Häcken.

– Nikolaj Rasmussens knä pallar inte för trycket som vi hade trott, men det ska nog gå bra ändå. Martin Abrahamsson som ersätter gjorde ett piggt inhopp senast, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

En ändring är trots allt betydligt mindre än vad "di gule" är vana vid. Vid ett flertal tillfällen har man fått byta ut ett par spelare i varje lagdel. Nu kan man kanske äntligen börja spela ihop ett lag.

– Hade det inte varit för att Nikolaj inte kan spela hade jag inte ändrat något. Man ändrar inte ett vinnande lag som fungerar bra, så heter ju det och det står jag för det mesta fast vid, förklarar IFK-tränaren.

– Gör vi ändringar efter en sådan match är det för att någon spelare har underpresterat totalt, blivit skadad eller fått en avstängning på sig. Det var också skadan som var det enda.

Den första halvleken mot Häcken var antagligen IFK Malmös bästa i år. Rejäl fart och fantasifullt framåt och stabilt i de bakre regionerna. Backlinjen var faktiskt bra hela matchen, något som varit ett problem tidigare.

– Kan försvaret fortsätta att vara stabilt har vi goda förhoppningar om seger även mot Frölunda. Det gäller bara att alla kämpar stenhårt i 90 minuter, menar Patrik Johansson.

Efter 18 omgångar ligger man elva i tabellen med 22 poäng. Upp till sjätteplatsen som är en placering bättre än vad man slutade i fjol är det sex poäng så visst finns det fortfarande hopp om att 2003 ska bli "di gules" bästa år i Superettan.

– Målet är fortfarande att komma högre upp i tabellen än 2002, det vill säga att vi ska bli bättre än sjua. Sedan får vi se hur långt det räcker i slutändan. Men det känns som vi inte är nöjda med de här två segrarna utan vill mycket mer.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Martin Abrahamsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Marcus Svensson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)