Ingers hattrick sänkte Hörby

Med ett äkta hattrick inom loppet av en effektiv speltid på 15 minuter såg IFK Malmös Inger Larsson till att sänka Hörby FF i division 4 södra. Trots chanser skulle det sedan inte bli fler mål och matchen slutade 3-0.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Det var en gedigen laginsats, där alla jobbade bra för varandra. Vi hade ett bra understöd under framförallt första halvlek och man täckte upp bra om det var någon som missade.

Denna match var vår från första till sista minuten och vi kontrollerade tillställningen fullständigt. Hörby hade inga direkta avslut på hela matchen i och med att vi stressade dem att skjuta för tidigt. Skotten som kom var sedan inga problem för Annica i målet.

Stundtals spelade vi en riktigt fin fotboll och vi bjöd verkligen på oss. Publiken måste varit ganska nöjda med vad de såg. För tillfället är det också ganska svårt, men angenämt att ringa in en 16-mannatrupp, eftersom det är en sådan konkurrens.

Vi fick en tidig ledning redan efter tolv minuter då Inger Larsson nätade. Sedan gick hon ut, men när hon kom in igen dröjde det bara en minut innan hon satte tvåan efter en delikat passning av Malin Holk. Ensam med målvakten gjorde hon sedan inget misstag.

Även ett tredje mål skulle komma från Inger Larsson och då hade hon bara spelat ungefär en kvart allt som allt. Ett utmärkt avstamp inför söndagens svåra hemmamatch mot serieledande Sjöbotjejerna.

IFK Malmö – Hörby FF 3-0 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Luis Angel, Malmö
Mål: 1-0 (12) Inger Larsson, 2-0 (30) Inger Larsson, 3-0 (32) Inger Larsson
Varningar: Johanna Gustavsson (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Bodil Rochmann
Karin Ceasar
Urszula Striner

Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Pia Lindström

Malin Holk
Inger Larsson
Carolina Videla

Avbytare

Emelie Jansson
Frida Ivehed
Johanna Gustavsson
Malin Tufvesson
Susanne Carlsson