Förhoppningarna stora i IFK Malmö

Nytt spelsystem och genast tre raka segrar. IFK Malmö har börjat få upp ångan i Superettan. Därför är också förhoppningarna stora om att även den fjärde segern på raken ska infinna sig på söndagen borta mot IFK Norrköping.

De två senaste matcherna har man verkligen imponerat. Totalt 7-1, varav 3-0 mot tabellfyran BK Häcken och 4-1 mot tvåan Västra Frölunda lär inte många, om ens något lag kunna matcha.

– Jag är mycket nöjd med de två senaste matcherna och även hyfsat med matchen mot Sylvia. Redan då fanns intentionerna till det fina spelet vi hade mot Häcken och Frölunda, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Det ska bli väldigt inspirerande att åka upp och spela på ett förhoppningsvis välbesökt Idrottsparken. Vi kommer göra allt för att inte vika oss och förhoppningarna om poäng och seger är stora.

Avståndet mellan IFK Malmö och IFK Norrköping är betydligt kortare än till "di gules" senaste motståndare. Endast en placering och poäng skiljer. Norrköping är tia, medan Malmö ligger elva på 26 respektive 25 poäng.

– Bibehålla segertörsten och hungern är vad som gäller för att vi ska kunna fortsätta ta nya segrar. Det är vikigt att vi inte börjar tro att det kommer utav sig själv, utan bara genom hårt arbete.

Mittbacken Fredrik Jönsson hade inte ens varit på planen en halvtimme när han fick kliva av mot Frölunda. Knäet var svullet och en fortsättning var omöjlig. Vad man vet i nuläget är att det inte handlar om korsbandet som man var lite oroliga för.

– Fortfarande lite svårt att säga, men det kan vara en menisk som har fått sig en törn. Vi får avvakta närmare läkarundersökning, förklarar Patrik Johansson.

Ersätter Fredrik Jönsson gör Marcus Svensson som var duktig när han kom in senast. Vidare är fortfarande Anders Jemail (hälsena), Johan Åkesson (ljumske) och Nikolaj Rasmussen (knä) indisponibla.

– Vi provade med Nikolaj på träningen idag (läs fredag), men det höll inte riktigt. Han får vänta till nästa match. Anders kan börja träna med boll nästa vecka, medan Åkesson får vila lite till.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Martin Abrahamsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Luan Topalli
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)