8-2 till Tipselit

IFK Malmös Tipselit tog en ljuvlig revansch för vårens förlust i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot IFK Hässleholm. När lagen möttes på Malmö IP var "di gule" totalt överlägsna och kunde vinna med hela 8-2.

– Det är starkt gjort av killarna att vinna på ett sådant övertygande sätt som vi gjorde. De som fanns på banan ska alla ha en stor eloge för det de presterade, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Bortalaget var dock mest på hugget i början av matchen och tog rättvist ledningen efter tio minuter. IFK Malmö var sedan det bästa laget och efter att man gjort 3-2-målet strax före halvtid genom Migjen Shaqiri var det aldrig något snack om saken.

– Hässleholm var aggressivt och hade ett riktigt bra innermittfält före pausen. Men vårt höga tempo tog till slut musten ur de killarna och vi kunde defilera till en ohotad seger.

Med en kvart kvar vid ställningen 5-2 till hemmalaget blev Hässleholms målvakt frilägesutvisad. Därefter ramlade ytterligare tre mål in i buren fram till 8-2.

– Jag tror inte utvisningen hade någon betydelse i det läget. Hade de däremot fått den vid ställningen 3-2 hade det haft en helt annan inverkan, betonade Mikael Svensson.

Högerbacken Richard Adamczyk gjorde sin förmodligen bästa match på mycket länge. Ali Alamiri stod för ett piggt inhopp, Matko Scapec-Kukina var återigen duktig och framåt gladde Nana Piesie med sina tre mål.

– Också får vi inte glömma Migjen Shaqiri som måste ha beröm för sin kyla framför mål. Det blev två idag (läs söndag). Men jag måste dessutom poängtera att det var en gedigen laginsats.

IFK Malmö – IFK Hässleholm 8-2 (3-2)

Arena: Malmö IP
Mål: 1-1 (20) Nana Piesie, 2-1 (30) Ahmed Abed el Karim, 3-2 (43) Migjen Shaqiri, 4-2 (47) Ahmed Abed el Karim, 5-2 (55) Nana Piesie, 6-2 (78) Nana Piesie, 7-2 (84) Migjen Shaqiri, 8-2 (88) Valon Muslijaj
Varningar: Azeem Razwan, Fatos Queriqi (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Richard Adamczyk
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Nana Piesie
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Migjen Shaqiri (Nana Piesie 40)
Ali Alamiri (Ibrahim Abou-Alpha 41)
Blerim Mullici (Iboy Zenghore 65)
Hajriz Maloki (Fatos Queriqi 75)
Adnan Zukancic (målvakt)

Även Nick Holk och Shaban Sadiku var med i 18-mannatruppen.