En halvlek räckte för P87

Slätstruket före paus, men mycket bra efter vilan. IFK Malmös P87 behövde bara en halvlek för att besegra IFK Klagshamn med tennissiffrorna 6-0 och därmed befästa ledningen i Pojkallsvenskan Södra Götaland.

– Inte alls bra i första halvlek, vi hade ingen löpvilja och förlorade de flesta andrabollarna. Efter att vi gjort ett byte till den andra halvleken lossnade det dock totalt, sade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Yassine Soumah kom in på topp och fick fart på löpviljan i ett för dagen vitskrudat "di gule". Han sprang mycket och leverade många bollar till yttermittfältarna och anfallskollegan Paul Havn. När väl Blerim Mullici gjort 1-0 på straff lossnade det rejält.

– Vårt tempo fick motståndarna att gå på knäna och vi sprang sönder deras backlinje. Men Klagshamn var definitivt inte dåliga, det var vi som var så mycket bättre, menade Kenneth Folkesson.

IFK Malmös vältränade spelare satte tidigt stopp på spänningen i den andra halvleken. Tre mål av Paul Havn på sex minuter då klockan inte ens tickat 65 minuter blev för mycket för Klagshamn. Det blev sedan även ett fjärde mål av Paul Havn.

– En lysande insats av Paul i den andra halvleken, som han och flera andra löpte, jag vet inte vad. Vi visade en härlig vilja och det hade mycket väl kunnat bli ett par mål till. Lite synd bara att Paul fick sin tredje varning och är avstängd mot Karlskrona.

Överlag var det bra insatser i IFK Malmö. Förutom då Yassine Soumah, Paul Havn och Blerim Mullici var även Edgardo Menjivar och målvakten Philip Esbjörnsson värda beröm.

IFK Klagshamn – IFK Malmö 0-6 (0-0)

Arena: Klagshamns IP
Domare: Jörgen Berggren, Malmö, Basri Januzi, Malmö, Goran Voloder, Malmö
Mål: 0-1 (51) Blerim Mullici (straff), 0-2 (58) Paul Havn, 0-3 (61) Paul Havn, 0-4 (64) Paul Havn, 0-5 (76) Paul Havn, 0-6 (78) Tawfiq Shams
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Edgardo Menjivar
Rogelio Diaz
Cliff Berger
Armend Kreyziu

Paul Havn
Blerim Mullci

Avbytare

Henry Safi
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)