IFK Malmö hämtade upp 1-3

IFK Malmö hade oflyt med domsluten och hamnade i underläge med 1-3 i seriefinalen av division 4 södra mot ledande DFK Sjöbotjejerna. Men efter en stark upphämtning till 3-3 lyckades man i alla fall knipa en poäng och är fortsatt två poäng efter i tabellen.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Det är trist att matchen ska avgöras på två misstag av domaren. Första tillfället var vid ställningen 1-1 då Sjöbo fick en felaktig hörna. Vi var inte riktigt med på noterna och de kunde helt omarkerat göra 2-1.

Bara minuterna senare var det dags igen. Rolf G Hansson, i normala fall en av seriens bästa domare dömde straff från ett ställe där han omöjligt kan ha sett vad som hände. Alltså borde det inte ha blivit straff och sedermera 3-1.

Vi repade dock mod till oss och efter två kanonskott av Johanna Gustavsson och Therese Lövqvist var kvitteringen ett faktum i den 88:e minuten. Med lite tur hade vi också kunnat få in segerbollen, men vi får trots allt vara nöjda med en poäng.

Hade det inte varit för de felaktiga besluten av domaren hade vi nog också vunnit, men så är det ibland, alla kan ha en dålig dag, även rättskiparen. Hursomhelst måste jag vara nöjd med både spelet och den moral, att aldrig ge upp, som vi visade.

Jag blev väldigt imponerad av vår vänsterback Urszula Striner med hennes frenetiska vägran att aldrig förlora en duell och man verkligen njuter av att se henne i aktion. Hon har också blivit bättre på att fokusera på matcherna och det visade hon nu med besked.

En annan sak som var skön med denna match var att vi släppte in mål även på hemmaplan. Innan har vi haft runt 34-0 hemma och det kanske hade gett en falsk trygghet förr eller senare att det hela tiden hade ordnat sig om någon motståndare anfallit.

IFK Malmö – DFK Sjöbotjejerna 3-3 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Rolf G Hansson, Malmö
Mål: 1-0 (8) Malin Engelbrecht, 1-1 (11) Louise Sjerén, 1-2 (60) Anja Persson, 1-3 (62) Kristina Olsson (straff), 2-3 (64) Johanna Gustavsson, 3-3 (88) Therese Lövqvist
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Malin Engelbrecht
Bodil Rochmann
Urszula Striner

Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Malin Tufvesson
Pia Lindström

Inger Larsson
Carolina Videla

Avbytare

Emma Henriksson
Johanna Gustavsson
Karin Ceasar
Sofia Jönsson
Susanne Carlsson