Bara 3-0 mot Pandora för IFK Malmö

När lagen i våras möttes i division 4 södra blev det 17-0 till IFK Malmö. På lördagen, nere på Ystads IP blev resultatet betydligt angenämare för IK Pandora och förlustsiffrorna stannade vid 0-3.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Det var väldigt svårspelat med tanke på vinden och det blev inte mycket till spel från någons sida. Tre poäng var dock det vi var ute efter och det gjorde inte så mycket att det inte precis var något skönspel.

Vi hade också en hel del problem med den breda planen inledningsvis. Det blev för mycket att täcka upp när man tappade bollen och positionsspelet stämde inte alls. Till den andra halvleken blev det visserligen något bättre, men det var fortfarande inte riktigt bra.

Sedan drabbades vi oturligt nog av några skador under matchen. Allvarligast var det med Karin Ceasar som fick en rejäl smäll på foten i den andra halvleken. Det såg riktigt illa ut och vi får se hur det är med henne, men troligtvis missar hon Skabersjömatchen nästa helg.

Även Emma Henriksson och Therese Lövqvist fick var sin smäll på foten, men det ska inte vara någon större fara med dem. Dock åker Emma hem till Örebro och missar matchen av den anledningen. Hon kommer nämligen inte tillbaka till Malmö förrän den 2/9.

IK Pandora 1 – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Ystads IP
Domare: Anders Göland, Ystad
Mål: 0-1 (10) Carolina Videla, 0-2 (53) Urszula Striner, 0-3 (67) Malin Engelbrecht
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Urszula Striner

Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Malin Tufvesson
Emma Henriksson

Carolina Videla
Emelie Jansson

Avbytare

Emma Skatka
Frida Ivehed
Malin Engelbrecht
Malin Holk
Pia Lindström