Decimerat IFK Malmö räckte inte till

IFK Malmö åkte på säsongens första förlust när den egna turneringen, Team Sportia Cup, inleddes med match mot elitseriekollegorna H43. Ett för dagen decimerat "di gule" förlorade klart med 26-35.

Sebastian Geissler saknades då han är i Brasilien och spelar UVM. Tomas Drivstedt är i Lettland på sin brors bröllop, Daniel Thysell och Pär Winkvist jobbade och Bastian Andersson var beordrad vila efter en dos cortison i en slemsäck.

Daniel återkommer till morgondagens spel liksom förmodligen Bastian som vi testar mot IFK Kristianstad och om han känner sig okej så spelar han troligen mot Lugi.

Tyvärr råkade Magnus Nilsson ut för en översträckning i armen, och får eventuellt vila från morgondagens spel. H43 å sin sida saknade endast Olof Ask som är i Brasilien även han.

Med tanke på omständigheterna är vi ganska nöjda med matchen, tyvärr rann det iväg till lite väl stora siffror i slutet, då våra missar, till största delen beroende på trötthet, bäddade för kontringar för lundensarna.

H43:s seger var naturligtvis helt rättvis, men en förlust på 4-5 bollar hade nog bättre motsvarat händelserna på plan. Vi skall även betänka att H43 gick till kvartsfinal förra säsongen, där de skakade om blivande silvermedaljörerna Drott.

Som vanligt är jag sparsam med individuell kritik så här i träningsmatcherna, men jag vill gärna nämna Mattias Lindkvist som jag tror kan bli en positiv överraskning och Erik Hagelin som visade oanade talanger på nio meter.

I den andra matchen för dagen besegrade Lugi lätt IFK Kristianstad med 34-23. Turneringen fortsätter imorgon med H43-Lugi 10:00, IFK Malmö-IFK Kristianstad 11:45, IFK Kristianstad-H43 14:00 och Lugi – IFK Malmö 15:45.

Hometeam: H43
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-14
Scorefull: 35-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 202
Referee: Krister Andersson, Trelleborg, Per Ola Björk, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Broman, Zoran Roganovic
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Mattias Lindkvist
Hometeam Squad: Petter Berg
Sinisa Strmecki
Emil Jungman

Johan Börjesson
Kristoffer Geissler
Johan Gren
Daniel Broman
Daniel Andersson
Jonas Busk
Zoran Roganovic
Henrik Roström
Martin Mårtensson
Nemanja Milosevic
Hometeam Sub: Zoran Roganovic 8
Jonas Busk 7 (2)
Kristoffer Geissler 6
Johan Gren 5
Daniel Broman 4
Daniel Andersson 2
Henrik Roström
Martin Mårtensson
Nemanja Milosevic
Awayteam Squad: Torbjörn Jacobsson
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Andreas Agerborn
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 7 (1)
Fredrik Nilsson 4
Marcus Wallgren 4
Mattias Lindkvist 4
Andreas Agerborn 2
Erik Hagelin 2
Daniel Hedlund
Magnus Nilsson
Rickard Roos