Nöjd IFK-anfallare tillbaka från landslagsuppdrag

Drömmen var Asien Cup och en vidare landslagsplats. Av det blev inget, men väl massor av beröm, ett mål och flitigt uppvaktande av media och klubbar. IFK Malmös anfallare Wissam Barjawi var nöjd med sina tre veckor med det libanesiska landslaget.

– Jag hade hoppats på att gå vidare, men med tanke på allt som har hänt under de här veckorna kan jag inte vara annat än nöjd ändå, konstaterar Wissam Barjawi till ifkmalmo.com.

Tempot var det som skulle bli 24-åringens akilleshäl mot ett vidare avancemang. Kanske inte så konstigt att det blev fallrepet då han inte ens spelat 90 minuter i Superettan i år. Spelmässigt gick det nämligen riktigt bra.

– Vi spelade en match mot en kombination av andra libanesiska spelare. Matchen hade knappt hunnit börja innan jag efter två minuter dundrade in 1-0, förvånad blev jag. En fantastisk start för mig i en match som vi vann med 3-2, berättar IFK-anfallaren.

– Jag fick reda på att jag föll på att jag i det närmaste fått spela obefintligt med matcher. Men de sa att jag var fortsatt intressant för framtiden om jag bara får spela i klubblaget.


Han hade hoppats få spela Asien Cup, av det blir inget. Men Wissam Barjawi var ändå nöjd med sin tid med det libanesiska landslaget.

Över till det som var det roligaste med resan då. Under tiden därnere blev Wissam Barjawi intervjuad i många omgångar av nationell radio, tv och tidningar. Några klubbar ville dessutom skriva kontrakt med honom, men lönen var för liten enligt honom själv.

– De erbjöd mig 15-20 000 i månaden och det duger inte. Förutom den summan ska ju också IFK Malmö ha sin beskärda del. Hade jag varit kontraktslös hade jag kanske kunnat tänka mig, men inte nu när jag är bunden.