IFK Malmö hoppas kunna hitta tillbaka

1-4-förlust mot IFK Norrköping, men dessförinnan tre raka segrar, varav två imponerande hemma mot Häcken och Frölunda. På söndagen hoppas IFK Malmö kunna hitta tillbaka och bygga på sin hemmasvit via seger mot IF Brommapojkarna.

– Viktigt med seger för att hitta tillbaka till trenden före Norrköpingsmatchen. Jag tror helt klart att vi är på gång och nu är det bara att plocka placering efter placering som gäller, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Att "di gule" inte passar på bortaplan har varit känt hela säsongen. Därför kom förlusten mot Norrköping inte precis som någon överraskning. Totalt har man nämligen bara tagit sju poäng på bortaplan.

Hemma trivs man betydligt bättre, 18 poäng på tio matcher är helt okej. När dessutom kontinuiteten har börjat infinna sig i laget och man möter ett av avstängningar sargat Brommapojkarna är segerchanserna goda.

– Var vi spelar ska inte spela någon roll, men det gör det ju tydligen. Skillnaden är att vi ofta är lite mer okoncentrerade i vårt försvarsspel på bortaplan, något som vi måste arbeta bort.

De individuella misstagen har denna säsongen varit alldeles för många och därför har man också smått pinsamma 42 mål i kolumnen för insläppta mål. Knappt någon kontinuitet i backlinjen är en förklaring.

– Men när vi nu inte behöver byta mer än max en-två per match så hoppas vi få tillbaka stabiliteten där bak. Om vi dessutom sliter till 100% ska det kunna gå, menar IFK-tränaren.

I söndagens match kommer man för andra matchen i rad till start med samma laguppställning. För de skadade spelarna har de också börjat ljusna en aning.

* Anders Jemail skulle ha börjat träna med laget denna veckan efter sin hälseneskada, men då inläggen blivit försenade får det vänta tills på måndag.

* Fredrik Jönsson kan bara jogga och det lär ta ett tag till innan hans knä är friskt.

* Johan Åkesson (ljumske) och Nikolaj Rasmussen (knä) kan med största sannolikhet börja träna igen på måndag.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Martin Abrahamsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Luan Topalli
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)