Nytt namn i Brommapojkarna

IF Brommapojkarna kan presentera en debutant i laget inför söndagens bortamatch mot IFK Malmö. Christer Mattiasson lyckades aldrig i allsvenska serieledarna Djurgårdens IF och får den närmaste tiden nöja sig med att tampas i Superettan.

– Han har sett bra ut på träningarna, men är väl ändå inte riktigt hundraprocentig. Det märks att han inte har det där riktiga matchtempot i kroppen, att spela reservlagsmatcher är ingen höjdare, kommenterar BP-tränaren Benny Persson till ifkmalmo.com.

Christer Mattiasson gjorde succé under sina många år i IF Elfsborg och de flesta hade väl trott på ett liknande skeende i Djurgården. Men konkurrensen har varit för tuff och istället har han fått nöja sig med spel i den allsvenska utvecklingsserien.

– Djurgården har ju värvat friskt och han fick väl aldrig riktigt chansen där. Men med ett par matcher i kroppen här tror jag att han kan återfå formen igen och vi får se hur det blir i framtiden.

Mot IFK Malmö får Christer Mattiasson i alla fall äntligen spela. Det blir en plats till höger i anfallet bredvid Jerry Månsson. På den andra kanten spelar Michael Allyn. Kanske kan det få igång BP:s målgörande. Senaste fem matcherna har det bara blivit två mål.

– Förhoppningsvis kan det göra det. Vi är inne i en liten svacka för tillfället med en poäng på de fem senaste och därför är det mycket viktigt med i alla fall en poäng mot IFK Malmö, menar Benny Persson.

En annan ändring i startelvan som är påtvingad är bland ytterbackarna. Både Mattias Lundström och Jon Persson är avstängda. Einar Brekkan, en gång back i allsvenskan hos Örebro SK, flyttar ner och tar ena kanten, medan Mikael Nordh tar den andra.

IF BROMMAPOJKARNA (4-3-3)

Kristoffer Björklund

Mikael Nordh
Hannes Andersson
Pontus Segerström
Einar Brekkan

Andreas Bild
Göran Lundqvist
Mattias Johansson

Christer Mattiasson
Jerry Månsson
Michael Allyn

Avbytare

Johnny Gustafsson
Martin Ekström
Mikael Nilsson
Olof Guterstam
Niklas Westberg-Andersson (målvakt)