Blått besegrade gult i MM-finalen

Ett blekt mittfält där de rutinerade inte tog sitt ansvar, samtidigt som Malmö FF spelade smart. Där har ni förklaringen till att IFK Malmö inte lyckades förhindra "di blåe" ifrån att vinna med 3-2 och ta sin andra raka seger i Malmömästerskapet.

– Jag är givetvis mycket besviken på alla sätt och vis. Ändå var inte förlusten det värsta utan det som jag tycker var värst var att många av A-lagsspelarna inte kunde ta sitt ansvar, kommenterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Tanken var att det erfarna gardet i form av de sju spelarna från A-laget skulle varit nyckeln till en gul MM-seger. Mittfältet skulle domineras, men nu blev det istället tvärtom och MFF kom stundtals lätt igenom samtidigt som det inte gav något understöd till anfallarna.

– Vissa var jag nöjd med, medan andra får rannsaka sig själva. Man kan kräva mycket mer av Superettanspelare, de ska kunna gå in och dominera på den här nivån, menade Patrik Johansson.

Lagkaptenen Jonas Danielsson hade ingen lätt uppgift att hålla koll på den orutinerade backlinjen. I mitten fungerade det bra, men på kanterna firade "di blåe" stora triumfer. Som helhet måste han dock få godkänt.

En annan som tog sitt ansvar var anfallaren Niclas Öberg. Det lilla som skapades framåt av IFK Malmö stod han för. Till stor del tack vare honom hade man ledningen med både 1-0 och 2-1 innan det rasade.

– Han vågade hålla i bollar och sedan fördela dem vidare, det var det i stort sett ingen annan spelare som gjorde. Öberg, Filipanics och Danielsson, det är de som kan få godkänt av A-lagsspelarna.

Malmö FF skulle till slut vinna på ett självmål. Med dryga timmen spelad touchade bollen en IFK-försvarares lår och in i mål. Närmast kvittering var man sedan på Dan Ingvarssons frispark med en minut kvar, men den räddade en MFF-försvarare på mållinjen.

Andraplatsen i Malmömästerskapet gav IFK Malmö ett tillskott på 7000 kr i kassan. Segrande Malmö FF fick dock mer än dubbelt så mycket, hela 15 000 kr. Vinsten gav dessutom MFF en andra inteckning i vandringspokalen.

Hometeam: MALMÖ FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 3-2
Arena: Heleneholms IP
Crowd: 250
Referee: Mats Hansson, Malmö, Jonas Andersson, Malmö, Mohammed Culum, Malmö
Goal: 0-1 (6) Nana Piesie, 1-1 (29) Jesper Rendin, 1-2 (42) Johan Åkesson, 2-2 (51) Darko Lukanovic, 3-2 (61) Självmål
Homewarning: Jesper Rendin
Home sent of: –
Homempv: Beherang Safari
Awaympv: Niclas Öberg
Hometeam Squad: Marcus Dubré

Fredrik Hansson
Max Fuxberg
Magnus Carlsson
Tobias Nilsson

Magnus Bönnemark
Anders Ekelund
Thomas Olsson
Beherang Safari

Darko Lukanovic
Jesper Rendin
Hometeam Sub: Daniel Sliper (Thomas Olsson 46)
Marcus Pode (Magnus Bönnemark 76)
Charles Andersson
Christopher Birgersson
Joakim Moberg (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Azeem Razwan
Jonas Danielsson
Marcus Andersson
Luan Topalli

Johan Åkesson
Pontus Andersson
Dan Ingvarsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Nana Piesie
Awayteam Sub: Shaban Sadiku (Nana Piesie 46)
Ali Alamiri (Azeem Razwan 63)
Fatos Queriqi (Zoran Jovanovic 73)
Iboy Zenghore
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)