Inför IFK Malmö – Skabersjö IF

Det har hårdnat till i toppen av damernas division 4 södra. Med sex omgångar kvar ligger fyra lag inom två poäng i toppen. IFK Malmö ligger fyra och ska härnäst ta sig an Skabersjö IF.

Truppen: Annica Påhlsson – Camilla Bergström, Malin Engelbrecht, Susanne Carlsson, Urszula Striner, Frida Ivehed, Bodil Rochmann, Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Malin Tufvesson, Marie Järlesäter, Therese Lövqvist, Carolina Videla, Malin Holk, Emelie Jansson, Emma Skatka

Aktuellt: Pia Lindström satt bara på bänken i matchen mot Pandora för att hon blev krasslig på morgonen samma dag som matchen. Hon har ännu inte hunnit repa sig och är överhuvudtaget inte med i söndagens match. Marie Järlesäter har gått väldigt bra på träningarna i veckan och tar Pias plats. Emma Henriksson är hemma i Örebro och för Karin Ceasar har svullnaden i foten fortfarande inte gått ned tillräckligt för att hon skall kunna spela. Sofia Jönsson har besvär med en inflammation i foten och missar matchen liksom Inger Larsson som är förkyld. Positivt då är att Anna Hansson har börjat löpträna så smått efter sin korsbandsskada. Hon har till och med börjat lite med boll och känner inte alls av sin skada, men det lär ändå ta ett tag till innan hon är redo för spel. Vidare är Maria Svensson tillbaka efter semester och Jessica Laneborg är även hon snart hemma igen.

Christian Påhlsson, tränare: – Som ni kan läsa under aktuellt börjar en och en ramla in efter sina skador och/eller semestrar. Nivån på träningarna har verkligen höjts i veckan och det spirar av optimism i laget. De som vill vara med i startelvan måste satsa allt för att verkligen komma dit, nu när vi börjar få gott om folk. Söndagens match ser lätt ut på pappret eftersom Skabersjö ligger sist i tabellen. Men just av den anledningen ska vi inte slå oss till ro. Skabersjö är liksom IFK Malmö ett gammalt klassiskt lag, med ett antal säsonger i allsvenskan bakom sig. Nu kan de vara på väg ner i division 5 och därför måste de börja plocka poäng snart för att inte hamna där. Egentligen ska de väl inte plocka några poäng i sådana här matcher, men matchen ska först spelas innan vi vet något om utgången. Skulle vi inte vinna kan det dock få ödesdigra konsekvenser för oss i den oerhört jämna tabelltoppen.