Imponerande insats av skadedrabbat IFK Malmö

Hela förstauppställningen borta på nio meter och förlust med 28-29 mot FH Island. Trots allt var det en imponerande insats som elitserienykomlingen IFK Malmö stod för i lördagens första match i danska Helsinge.

– Jag är mycket nöjd, vi gjorde en riktigt bra insats, särskilt med tanke på att vi var ont om folk. Detta lovar gott inför framtiden, konstaterade IFK Malmös talesman Tommy Thysell till ifkmalmo.com.

Lite småskavanker var det som gjorde att "di gule" endast kunde ha med sig tio spelare, varav tre målvakter till Danmark. Sex ordinarie spelare saknades allt som allt.

Bastian Andersson (knä), Magnus Nilsson (armbåge), Andreas Agerborn och Fredrik Nilsson (ljumskar), Pär Winkvist (jobb) och Sebastian Geissler (spelar U21-VM) var alla borta. Under matchen drabbades också Marcus Wallgren av en blödning i hälen.

– Han kommer antagligen inte kunna spela mot Kroppskultur senare i eftermiddag. På grund av att vi har ont om folk har vi också beslutat oss för att inte spela matchen mot Team Helsinge på söndag, förklarade Tommy Thysell.

Matchens lirare i IFK Malmö var Erik Hagelin. I övrigt var det en gedigen laginsats där reserverna verkligen tog chansen. 19-årige Rickard Roos stod till exempel för tre mål.

– Att inte ha en enda i förstauppställningen på nio meter med och ändå kunna spela jämnt med ett lag på övre halvan i den isländska ligan. Det är inte dåligt precis, sade IFK-basen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: FH ISLAND
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-16
Scorefull: 28-29
Arena: Helsinge Hallen
Crowd: 34
Referee: –
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Erik Hagelin 2
Home sent of: –
Homempv: Erik Hagelin
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Hometeam Sub: Marius Vargalui 6 (1)
Daniel Thysell 4
Erik Hagelin 4
Marcus Wallgren 4 (1)
Mattias Lindkvist 4
Daniel Hedlund 3
Rickard Roos 3
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –