Tröttkört IFK Malmö orkade inte med Kropps

Nio man ska inte räcka för att kunna rå på en elitseriekollega. Och det gjorde det inte heller för IFK Malmö mer än en halvlek. Efter förutsättningarna acceptabla 12-13 i halvtid mot GF Kroppskultur förbyttes mot mindre trevliga 19-29 när matchen var slut.

– Vi gjorde återigen en bra första halvlek, men denna gången räckte det inte till efter paus. Det var många trötta ben och tunga huvuden. Nu gäller det bara att vi kan slicka såren snabbt, kommenterade IFK Malmös talesman Tommy Thysell till ifkmalmo.com.

IFK Malmö började som i morgonmatchen mot FH Island piggt och lovande trots sju ordinarie spelare borta. Från den förra matchen hade Marcus Wallgren (blödning i hälen) sällat sig till skadelistan.

– Av den anledningen orkade ingen av spelarna andra halvlek. Vi hade en avbytare i Rickard Roos och det går ju inte mot ett sådant här motstånd, menade Tommy Thysell.

Bäst i ett tröttkört IFK Malmö var Daniel Thysell som stänkte in sex mål och med det var han även den som gjorde flest mål. Nästa träningsmatch för IFK Malmö är på tisdag hemma mot Ystads IF.

Hometeam: GF KROPPSKULTUR
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-12
Scorefull: 29-19
Arena: Helsinge Hallen
Crowd: 42
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Daniel Thysell
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Awayteam Sub: Daniel Thysell 6
Marius Vargalui 5 (1)
Daniel Hedlund 4
Mattias Lindkvist 4