IFK Malmö förlorade mot division 1-lag

IFK Malmö förlorade tisdagskvällens träningsmatch mot division 1-laget Ystads IF med siffrorna 20-26 (9-15). "Di gule" börjar nu mer och mer påminna om sagan "Tio små negerpojkar", eftersom man i denna match saknade ytterliggare en spelare.

Till listan över de tidigare skadade spelarna hade Rickard Roos anslutit. Roos kunde inte användas eftersom han var på en förbokad magnetröntgen och därför var bedövad i axeln.

Detta, tillsammans med det faktum att ingen av de övriga skadade spelarna var i speldugligt skick, gjorde att man var tvungna att kalla in två spelare från utvecklingslaget.

Fredrik Appelqvist fick också lite speltid, och har alltså därmed debuterat i seniorlaget. I sekretariatet noterades han för en tvåminutersutvisning. För den andra utvecklingslagsspelaren Jan Lisemark blev det dock bara bänken.

Om matchen som sådan är det inte så mycket att orda. Ystads IF drog sakta men säkert ifrån till en ledning i halvtid med sex mål, vilket också blev differensen till slut.

Assisterande coachen Patrik "Putte" Åswärd delade ut godkända betyg till Mattias Lindkvist främst för hans spel i första halvlek och till Tomas Drivstedt för hans andra halvlek i holken.

Dessutom tyckte han att Daniel Thysell, dagen till ära med kaptenbindeln, ånyo gjorde en stabil insats. Matchens lysande stjärna var annars Ystads Tony Hedin som gjorde mål i stort sett när han ville.

I övrigt tyckte jag att YIF såg ganska tunna ut, men träningsmatcher skall inte ligga till grund för alltför tvärsäkra utlåtanden, och jag tror nog att Ystadgrabbarna är med och fightas om en allsvensk plats så småningom.

Avslutningsvis tog IFK Malmö på onsdagen beslutet att avstå från helgens turnering River Games i Göteborg på grund av skadeläget. Visserligen är samtliga skadade spelare på bättringsvägen, men det hade blivit för tufft med fem matcher redan till helgen.

Hade man trots allt ställt upp hade det inneburit allt för stora risker för att killarna slagit upp sina skador igen och då hade läkningstiden blivit betydligt längre och det hade kunnat bli ödesdigert.

Nu läggs det förmodligen in några taktiska träningar och för att killarna ska kunna slicka sina sår ett litet tag till.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 9-15
Scorefull: 20-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 49
Referee: Krister Andersson, Trelleborg, Anders Holmgren, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund 2, Daniel Thysell, Erik Hagelin, Fredrik Appelqvist
Home sent of: –
Homempv: Mattias Lindkvist
Awaympv: Tony Hedin
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson

Marius Vargalui
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Fredrik Appelqvist
Jan Lisemark
Hometeam Sub: Marius Vargalui 5 (2)
Mattias Lindkvist 5
Pär Winkvist 4
Erik Hagelin 3
Daniel Hedlund 2
Daniel Thysell
Awayteam Squad: Nevres Besic
Klas Hermansson

Lunus Rasmusson
Anders Kourtzman
Urban Wangel
Martin Walfridsson
Ola Netterheim
Patrik Nilsson
Börje Fennhagen
Tony Hedin
Peter Lindgren
Mattias Persson
Anders Jakobsson
Awayteam Sub: Tony Hedin 12 (3)
Linus Rasmusson 3 (1)
Martin Walfridsson 3
Anders Kourtzman 2
Patrik Nilsson 2
Anders Jakobsson
Börje Fennhagen
Ola Netterheim
Peter Lindgren