TFF straffade IFK Malmö

Länge och väl såg det ut som om IFK Malmö skulle klara av att knipa en poäng av topplaget Trelleborgs FF. Men i den 80:e minuten blåste domaren för straff och "di gules" hopp om poäng försvann. Trots 1-2-förlusten var det dock långt ifrån uppgivet i IFK-lägret.

– Det är klart att det inte är topplagen vi ska ta poäng av. Hade vi gjort det hade det bara varit en bonus, men när nu bonusen var så nära är det klart att det känns retsamt, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Men det var ändå ett fall framåt jämfört med sist. Nu fightades vi rejält och visade ett stort hjärta i vårt spel i alla fall under den andra halvleken. Vi var dock även ängsliga, stillastående och hade dålig aggressivitet.

Poängen hade IFK Malmö större delen av den andra halvleken. Mats Lilienberg hade visserligen gett Trelleborg ledningen efter 33 minuter sedan han frispelats av Vitali Gussev. Rättvist så långt och det mesta talade för TFF-seger.

Magnus Eriksson ville dock annat. Ett precist inlägg från Martin Alm två minuter in på den andra halvan hittade Magnus Eriksson. Perfekt träff med pannan i öppet mål och kvitteringen var ett faktum.

– Vi pratade om att hålla tätt första fem minuterna i andra, men inte ens det klarade vi av. Egentligen är jag bara nöjd med de tre poängen. Vi har mil till allsvensk klass, sade Trelleborgstränaren Ulf Larsson.

Och så var det händelsen som avgjorde matchen då. Med matchklockan på 80 minuter drog sig TFF:s Kristian Haynes in mot målet. IFK-målvakten Mattias Filipanics rusade ut längs med kortlinjen och fällde Haynes, i alla fall enligt domaren Daniel Stålhammar.

– Jag gick ut för att lägga mig ner och ta bollen, men istället slängde han sig över mig. Mycket underligt att det blev straff, menade Mattias Filipanics i IFK Malmös mål.

Ska man samtidigt på något sätt vara lite kritisk var det kanske också lite onödigt att gå ut i det läget. Det var knappt någon målchans, då bollen var på väg ut över kortlinjen.

Hursomhelst, gamle IFK-spelaren Eric Fischbein satte straffen i mål hur säkert som helst. Fattas bara att det var han som skulle avgöra då han var matchens lirare i hemmalaget. Dessutom hade han varit en smula kaxig i tidningarna före matchen.

Det var ingen vidare fotbollsmatch ifrån något av lagen. IFK Malmös problem med TFF:s vänsterkant var egentligen det som avgjorde tillställningen. Patrik Svensson och Kristian Haynes oroade ständigt. IFK-tränaren Patrik Johansson var inte förvånad över utgången.

– Det var på sätt och vis bara tvärtom mot ifjol. Då var vi topplaget och vann lite turligt i slutet, nu är det raka motsatsen och TFF som ligger och tampas däruppe. Men det är ännu åtta omgångar kvar och att åka ur finns inte ens i tankarna.

För andra matchen i rad var det Marcus Svensson som stod för den bästa insatsen av "di gules" spelare. Stabil rakt igenom, tillsammans med bland annat kollegan i mittförsvaret, Ivan Milosevic.

IFK Malmös nästa match är hemma mot serieledarna Kalmar FF. Samtidigt som man då får tillbaka lagkaptenen Jonas Danielsson, avstängd mot TFF, har man inga nya avstängningar att bekymra sig över. Viktigt då varenda poäng nu är guld värd.

Hometeam: TRELLEBORGS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-1
Arena: Vångavallen
Crowd: 2271
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona, Johnny Sjöström, Lund, Martin Bengtsson, Helsingborg
Goal: 1-0 (33) Mats Lilienberg, 1-1 (47) Magnus Eriksson, 2-1 (80) Eric Fischbein (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Eric Fischbein
Awaympv: Marcus Svensson
Hometeam Squad: Fredrik Persson

Mats Wejsfelt
Thomas Magnusson
Peter Abelsson
Patrik Svensson

Jens Sloth
Eric Fischbein
Jonas Nilsson
Kristian Haynes

Mats Lilienberg
Vitali Gussev
Hometeam Sub: Kenneth Gustavsson (Vitali Gussev 61)
Fredrik Nilsson
Jimmi Olsson
Yousef Fakhro
Björn Levin (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Christian Andersson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Martin Abrahamsson 61)
Anders Jemail
Dan Ingvarsson
Pontus Andersson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)