P87 även till MM-final

IFK Malmös P87 leder inte bara Pojkallsvenskan Södra Götaland. Man har dessutom gått till final i de flesta turneringarna man ställt upp i den här säsongen. På torsdagen blev man klara för final även i Malmömästerskapet sedan man besegrat BK Olympic med 3-1.

– Vi gjorde väl ingen lysande match, men vi vann i alla fall och det var det viktigaste. Det fanns dock en hel del glädjeämnen, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Men det var annars Olympic som började piggast och dominerade under matchens första tio minuter. Lindängeklubbens passningsspel fungerade mycket bra och man fick också välförtjänt 1-0 efter dryga tio minuter.

– Nog vårt sämsta spel hittills det här säsongen under den perioden. Till och med sämre än mot Landskrona, men som tur var gick Olympic ner sig efter sitt ledningsmål, menade IFK-tränaren.

IFK Malmö tilläts komma in i matchen. Man missade tre solklara målchanser innan Paul Havn kvitterade på straff på stopptid strax före halvtidsvilan. Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan matchen var avgjord efter två mål av Blerim Mullici.

– Fick 2-1 direkt i andra och därefter dog matchen. Vi kontrollerade fullständigt händelserna på planen och vi var väl också närmare 4-1 än att de skulle reducera 3-2.

Matchens store lirare i "di gule" var Philip Esbjörnsson som var tillbaka mellan stolparna efter att ha varit skadad. Philip gjorde ett par matchavgörande räddningar i båda halvlekarna och stod för en av sina absolut bästa insatser.

Även Hajriz Maloki och Lirim Sali i backlinjen, samt Paul Havn, som förutom ett eget mål låg bakom mycket av IFK:s anfallsspel ska ha beröm.

IFK Malmö – BK Olympic 3-1 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Jon Valentin-Ivan, Malmö
Mål: 1-1 (40+2) Paul Havn (straff), 2-1 (41) Blerim Mullici, 3-1 (56) Blerim Mullici
Varningar: Ali Jasim 2 (IFK)
Utvisningar: Ali Jasim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Cliff Berger
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Ali Jasim
Ahmed Tamim
Armend Kryeziu

Edgardo Menjivar
Paul Havn

Avbytare

Carl Holm
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)