Inför Blentarps BK – IFK Malmö

Varje match måste vinnas om man ska fortsätta att tillhöra toppen i division 4 södra som är stenhård. Helgens match för IFK Malmö som ligger fortsatt fyra i tabellen, två poäng efter Sjöbotjejerna är mot Blentarps BK.

Truppen: Annica Påhlsson – Camilla Bergström, Malin Engelbrecht, Susanne Carlsson, Frida Ivehed, Urszula Striner, Bodil Rochmann, Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Malin Tufvesson, Marie Järlesäter, Carolina Videla, Emelie Jansson, Malin Holk, Emma Skatka, samt en vakant plats

Aktuellt: Emma Henriksson, Inger Larsson och Pia Lindström har varit krassliga i veckan och missar med största sannolikhet matchen, vilket även Therese Lövqvist som är i Värmland gör.

Pernilla Frösslund, som gjorde en timeout från fotbollen under våren är rejält på gång igen. Hon har sett väldigt pigg ut på träningarna och kan nog bli något att räkna med igen när hon är fulltränad.

Även för Karin Ceasar börjar det se ljusare ut. Svullnaden i foten har gått ner och hon ska nog kunna börja träna så nätt igen i nästa vecka.

Christian Påhlsson, tränare: – Det är många måste-vinna-matcher men det är bara kul och det stimulerar också.

Vi har spelat bra defensivt de sista matcherna, vilket har blivit möjligt tack vare att vi fått chansen att spela med samma spelare där bak under en längre period.

Det har också gett tydliga resultat och vi hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen. Sedan får Malin Holk vara glad att Therese Lövqvist är borta, annars hade inte hon fått vara med.

Det innebär också att Johanna Gustavsson spelar på mittfältet även i denna matchen och Malin är med i anfallet. Att ha många spelare som kan dra åt samma håll är viktigt.

Johanna är lite mer offensiv än Therese som åt andra sidan jobbar lite mer defensivt. Dessutom är Bodil Rochmann uttagen som mittfältare i den här matchen. Vi har det ganska bra för det är alltid någon som kan täcka upp för någon annan.

Blentarp började serien väldigt bra och var ett av fem topplag under våren. Nu i höst har de dock börjat tappa poäng och de har nio poäng upp till oss. De tillsammans med Åkarp ligger lite i ingenmansland och kan varken gå upp eller åka ur.

Men de ska absolut inte underskattas, de har kapacitet att plocka poäng av alla lag. För att vinna måste vi vara 100% fokuserade när vi går ut på banan.