Knapp förlust för Tipselit

Högaborgs BK spräckte IFK Malmös Tipselits svit på tre raka segrar i Juniorallsvenskan Södra Götaland på fredagen. Trots att "di gule" hade ledningen tre gånger i matchen förlorade man med 3-4.

– Ingen dålig match ifrån vår sida, men vi förlorade på grund av två uppenbara skitmål som Högaborg fick göra i slutet. Klart att jag är besviken på resultatet, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

En som dock var nöjd var P86-landslagets förbundskapten Hans Lindbom som hade kommit för att spana in några intressanta spelare i hemmalaget. Mycket beröm fick också IFK Malmö.

– Han tyckte om vårt spel och hur disciplinerat spelarna uppträdde på planen. Jag ska prata lite mer med honom i dagarna, det blev bara ett kort snack efter matchen, förklarade Mikael Svensson.

– Men det är mycket roligt att ha en förbundskapten som kommer och tittar på oss. Det visar att det trots allt finns intresse för föreningens ungdomsverksamhet.

IFK Malmö ledde med 3-2 tills det återstod elva minuter av matchen. Två snabba mål förde dock Högaborg upp i ledningen för första gången och 3-4 blev också slutresultatet.

– Långa stunder spelade vi bra och skapade mycket målchanser. Denna matchen hade vi dock inte marginalerna med oss.

Överlägset bäste spelare i hemmalaget var Zoran Jovanovic med sina två mål, bland annat en frispark rätt upp i krysset. I övrigt var det ingen som höjde sig över mängden.

IFK Malmö – Högaborgs BK 3-4 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (15) Nana Piesie, 2-1 (55) Zoran Jovanovic, 3-2 (70) Zoran Jovanovic
Varningar: Matko Scapec-Kukina (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Azeem Razwan
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Nick Holk
Iboy Zenghore
Shaban Sadiku

Nana Piesie
Zoran Jovanovic

Avbytare

Ali Alamiri (Matko Scapec-Kukina 46)
Migjen Shaqiri (Iboy Zenghore 46)
Ahmed Abed el Karim (Shaban Sadiku 79)
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)