Slutspelet närmar sig för P87

På söndagen kan IFK Malmös P87 bli klara för SM-slutspel om Trelleborgs FF förlorar mot Lunds BK. Helgens match för "di gule" i Pojkallsvenskan Södra Götaland mot Sölvesborgs GoIF gick nämligen som ett rinnande vatten och slutade 8-0.

– Förutsättningarna är enkla, förlorar TFF är avståndet tolv poäng när vi har tre matcher kvar och de fyra. Då kan de maximalt komma upp i samma poäng, konstaterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– Visst finns det fortfarande en teoretisk chans att missa det om man tittar på målskillnaden. Men då måste vi förlora stort i de resterade matcherna samtidigt som de tar fullt pott. Vår målskillnad är fullständigt överlägsen.

Lunds BK har kommit starkt på sistone. Slog Landskrona BoIS med 3-2 i förra veckan och bör kunna ha en god chans mot Trelleborg. Mot IFK Malmö spelade Lund riktigt bra stora delar av matchen.

– De har hemmaplan och det är ju alltid en viss fördel. Jag tror mycket väl att det kan bli en tuff match som "Krubban" vinner i slutändan, menade IFK-tränaren.

Andraplacerade Malmö FF ska också möta Trelleborgs FF innan serien är färdigspelad. Därför finns det alltså inte mycket som talar för något annat än att man blir minst tvåa som krävs för att gå till slutspel.

Vill allt sig väl plockar dessutom IFK Malmö hem hela Pojkallsvenskan för första gången. Man leder fortsatt med sex poäng före MFF som har en match mindre spelad.

– Bara vi går till slutspel så är jag nöjd. Men att vinna serien hade också smakat mumma. Även om det skulle vara klart imorgon (läs söndag) tänker vi dock inte slå oss till ro. Ansvaret mot de andra lagen finns kvar.

Lekande lätt gick det mot Sölvesborg. Redan efter nio minuter hade Henry Safi, i normala fall doldis i laget gjort två mål och i praktiken avgjort. Ytterliggare sex mål producerade man sedan innan slutsignalen.

– Trodde inte att det skulle gå så lätt när vi gick ut till match. Men Sölvesborg bjöd inte alls upp till kamp och då blev det inte heller några problem med att slå dem, kommenterade Kenneth Folkesson.

IFK Malmö – Sölvesborgs GoIF 8-0 (5-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Bozo Oparnica, Malmö, Dimce Karanfilovski, Malmö, Patricio Nunez, Malmö
Mål: 1-0 (5) Henry Safi, 2-0 (9) Henry Safi, 3-0 (29) Blerim Mullici, 4-0 (33) Hajriz Maloki, 5-0 (40) Yassine Soumah, 6-0 (46) Tawfiq Shams, 7-0 (61) Edgardo Menjivar, 8-0 (74) Tawfiq Shams
Varningar: Edgardo Menjivar (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Carl Holm
Ali Jasim
Armend Kryeziu

Paul Havn
Henry Safi

Avbytare

Cliff Berger
Edgardo Menjivar
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)