Storförlust för P93

IFK Malmös P93 förlorade lördagens match i Malmöserien grupp A mot Malmö FF med hela 0-7.

Thomas Leijon, tränare för IFK Malmös P93:

Första halvlek var den bästa ifrån oss på länge. Killarna kämpade bra och tryckte på framåt, det var bara det där lilla extra som fattades för att det skulle bli mål.

Hade killarna kunnat koncentrera sig en hel match så hade vi kunnat vinna för en gångs skull. Men istället så började killarna gnälla och skälla på varandra.

Om jag hade anat att det skulle bli så här innan serien började så hade jag tackat nej till A-truppen och anmält oss till E-gruppen istället. En del tror att de är stjärnor och inbillar sig att de ska få spela när man kommer på en träning.

Någon ser man inte på tre veckor, sedan ringer de en halvtimme före en samling och frågar om de får spela.

Killarna i laget är mästare på att snacka skit om varandra på träningarna, på måndagsträningen är man skadad och på onsdagen har man börjat spela i MFF.

Sedan jag började i denna klubb, februari 2002 så har respekten hos spelarna till oss tränare sjunkit till en urusel nivå, tror inte det bara gäller P10 utan det finns nog i alla lag.

I fall att jag gjort detta när jag själv var spelare mot mina tränare hade nog inte kunnat gå idag. Vi tränare har tre timmar i veckan på oss att lära killarna att spela fotboll och även hur man beter sig ute på plan.

Tiden och betalningen vi har är inte till för att uppfostra killarna till att anpassa sig till det privata livet. Det är här föräldrarna kommer in, men det verkar som en del struntar i vad deras barn gör om kvällarna.

Ni som läser detta får gärna komma med kommentarer och synpunkter till thomas.leijon@ubd.se.

Malmö FF – IFK Malmö 7-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ (2-3-1)

Khaled Gheirat

Josef Abbas
Nawras Hadi

Arian Beha
Benyamin Miftari
Hussein Zuhair

Ricky Rizvanovic

Avbytare

Defrim Hakxolli
Hassan Mohammed
Philip Magnusson
Zein Berjawi