Alm på topp mot Kalmar

Patrik Johansson fick gå i fredags. Men trots att Leif "Fille" Ohlsson bara har gjort två träningar den här vändan som tränare i IFK Malmö sätter han sin prägel på laget redan i måndagens match mot serieledande Kalmar FF. Backen Martin Alm flyttas upp på topp.

– Måste försöka med något nytt och jag tror att Alm kan vara rätt spelare att ha där framme. Han spelade anfall på lördagens träning och det såg riktigt bra ut, säger Leif Ohlsson, nygammal tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

– Jag inbillar mig också att det blir bra i slutändan. Han kan ta emot bollarna, hålla i dem och även göra något bra av det. Därför vill jag prova honom där framme. Jag tycker också att det är jätteskoj att vara tillbaka även om jag ännu är lite rostig.

Martin Alm är inte heller helt oäven som spjutspets. Under sin tid i Skälderviken, den enda klubben som han representerat förutom IFK Malmö spelade han på båda positionerna. Mål blev det en hel del. I "di gule" har det blivit fyra än så länge.

– Väldigt överraskande, det hade jag varken förväntat mig eller tänkt på. På träningen i lördags började jag ana något och det var bara kul att sedan få beskedet, kommenterar Martin Alm.

Mittback, högerback och nu anfallare. Platserna för Martin Alm den här säsongen har varit många. Det är dock inte de enda positionerna han har spelat på i IFK Malmö, målvakt och mittfält har det också blivit i division 2.

– Har spelat överallt i den här föreningen och det var likadant i min moderklubb. Höll ju till och med nollan när jag fick hoppa in som målvakt. Det var annorlunda, men roligt.

Att försöka komma förbi Kalmar FF:s backar imorgon blir ingen lätt uppgift. Serieledarna har haft en mycket stabil backlinje hela säsongen och släppt in minst mål, 19 stycken på 22 matcher.

– Men jag hoppas kunna spela fram några bollar till "Mange" (Magnus Eriksson) och kanske själv också göra något mål. Det hade varit festligt att vinna mot Kalmar, menar Martin Alm.

– Kalmar har en bra trend med sex raka segrar och förr eller senare måste den trenden brytas. Vi brukar spela bra mot dem på hemmaplan och möter dem i ett perfekt läge för en skräll.

Göra mål är såklart inte det enda IFK Malmö behöver göra mot Kalmar. Backlinjen måste bli stabilare och positivt är att Anders Jemail är tillbaka från start efter sin hälseneskada.

– Inga krav på seger och vi gräver inte heller ned oss om vi förlorar. Det viktigaste är att börja få igång spelet som kan ge poäng i de sju återstående matcherna, säger Leif Ohlsson.

Niclas Öberg är febersjuk och hans medverkan är högst osäker. Kan han spela sitter han på bänken, annars gör Andreas Engler-Ludviksson det. Christian Andersson och Martin Abrahamsson petas också från startelvan medan Johan Åkesson går in i den.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Martin Alm

Avbytare

Christian Andersson
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)

FOTNOT. En avbytare plockas bort matchdagen