Serieledarna åker till Malmö

Efter en trög start har Kalmar FF gått och blivit höstens lag i Superettan. Man har sakta men säkert stigit i tabellen som man nu också toppar. På måndagen är det match mot bottenlaget IFK Malmö.

– Inte någon lätt uppgift på något sätt. IFK slåss för att överleva och vill säkert ha med sig åtminstone en poäng från detta mötet, kommenterar KFF-tränaren Nanne Bergstrand till ifkmalmo.com.

Vårsäsongen präglades för Kalmars del av mycket skador. De enda skadorna man har för tillfället är Krister Andersson och Håkan Lindkvist som också kommer att vara borta resten av säsongen.

– Det var därför vi inte var med i översta toppen då utan vi halkade med lite på ett bananskal strax bakom dem andra tack vare en bred trupp, förklarar Nanne Bergstrand.

– Nu har vi haft en bra period och har ett väldigt bra läge för att nå allsvenskan. Vi kom därifrån inför säsongen och det är inget snack om att vi ska tillbaka direkt.

En ändring gör man i 17-mannatruppen inför matchen. Daniel Mendes är tillbaka efter avstängning och ersätter Christofer Bengtsson.

Truppen: Petter Wastå, Ambjörn Lennartsson – Christer Persson, Jon Björklund, Vesa Vasara, Stefan Rodevåg, Joachim Lantz, Patrik Rosengren, Niklas Kaldner, Henrik Rydström, Dennis Nilsson, Daniel Mobaeck, Lucas Nilsson, Dudu, Daniel Mendes, Mikael Eklund, Lasse Johansson