Inför Hammenhögs Blå IF – IFK Malmö

IFK Malmö har ännu inte gett upp hoppet om att försöka knipa en kvalplats till division 3. Trots att chansen är relativt liten finns den fortfarande där, men då krävs seger i samtliga återstående matcher samtidigt som motståndarna tappar poäng.

Truppen: Annica Påhlsson – Camilla Bergström, Malin Engelbrecht, Maria Svensson, Susanne Carlsson, Frida Ivehed, Jenny Malmström, Karin Ceasar, Therese Lövqvist, Emma Henriksson, Marie Järlesäter, Carolina Videla, Malin Holk, Johanna Gustavsson, Inger Larsson, Emelie Jansson

Aktuellt: Sjukdomar spökar i IFK Malmö och hela fem spelare är borta av den anledningen: Bodil Rochmann, Jessica Laneborg, Malin Tufvesson, Pia Lindström och Urszula Striner.

Christian Påhlsson, tränare: – Håkanstorp hade förra veckan tur genom att få möta Hammenhögs Blå IF, samtidigt som deras division 2-lag spelade. Det gjorde att de kunde vinna ganska enkelt med 3-0.

Denna gång var det så att Hammenhögs förstalag spelade redan på fredagen vilket innebär att de kanske kommer med en massa sådana spelare mot oss, vilket givetvis inte är bra.

Men det är inte Hammenhög eller heller Sjöbos (som också har lag i division 2) fel att reglerna är som de är. Felet ligger hos Skåneboll och de borde se över sina bestämmelser.

Som det är nu får sex spelare spela både med första- och andralaget under samma helg. Vill man kan man också ta med de spelare som stått utanför truppen i föregående match i division 2 och använda dem i division 4.

Det hade varit bättre om man fått använda maximalt 2-3 spelare för som det är nu kan detta avgöra vilka lag som går upp. Känslan är att man inte tävlar på lika villkor.

När det gäller vårt eget lag blir det i stort sett samma som tidigare men som vanligt måste vi göra lite förändringar på grund av sjukdomar. Men vi har många duktiga ersättare som får visa framfötterna istället.

I mitt tycke, om man räknar in alla lag vi har mött under den här två säsongerna som jag har varit tränare här är Hammenhög det i särklass bästa laget vi har mött. Trots det kunde vi besegra dem med 4-0 i våras.

Men anledningen till att vi slog dem då var att samtliga spelare var hundraprocentiga och var på rätt ställe. Ska vi slå dem även imorgon (läs söndag) måste alla spela på topp igen för de är riktigt bra

Dock är alla verkligen taggade inför denna uppgiften och de anser att det är inspirerande att mötta de här topplagen och förhoppningsvis kan vi ställa till det för dem.