Tipselit nära seger mot serieledarna

IFK Malmös Tipselit var ytterst nära att vinna tisdagens match i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot de blivande seriesegrarna Trelleborgs FF. Efter en stark insats av "di gule" med tio man i över en halvtimme slutade matchen 1-1.

– Vi gjorde en fantastisk match och det är bara att berömma samtliga aktörer på planen, kommenterade en själaglad Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös Tipselit och öste superlativ över sina spelare.

– Jag är full av beundran, sådan inställning, fighteranda, attityd och vilja att hjälpa varandra som vi visade. Synd bara att vi inte också kunde vinna.

Trelleborg gjorde dock rättvist matchens första mål innan bortalaget tog över händelserna på planen. Man kvitterade också strax före halvtidsvilan och man var ytterst nära att få in ett segermål.

-Nana Piesie kom fri och rullade bollen i stolpen och dessutom blev vi bestulna på en solklar straff, men jag kan ändå inte vara annat än nöjd, menade Mikael Svensson.

Något som till en viss del grusade glädjen över poängen mot serieledarna var att Aziz Husseini återigen blev utvisad. Senast han åkte ut var så sent som i MM-semifinalen i förra veckan.

Allra bäst i IFK Malmö var målvakten Adnan Zukancic som stod för ett flertal matchavgörande räddningar. Andreas Engler-Ludviksson som varit skadad i några veckor, men nu är på väg tillbaka får se upp.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 1-1 (1-1)

Arena: Vångavallen
Mål: 1-1 (40) Zoran Jovanovic
Varningar: Aziz Husseini 2, Fatos Queriqi, Tobias Kristensson, Zoran Jovanovic (IFK)
Utvisningar: Aziz Husseini (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2-)

Adnan Zukancic

Richard Adamczyk
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Tobias Kristensson
Azeem Razwan

Zoran Jovanovic
Nana Piesie

Avbytare

Haris Xhemajli (Richard Adamczyk 35)
Aziz Husseini (Matko Scapec-Kukina 39)
Ibrahim Abou-Alpha
Nick Holk
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)