P87 klara för SM-slutspel

Nu kan ingenting stoppa IFK Malmös P87 längre. Efter 5-1-vinsten över Kristianstads FF på onsdagskvällen är man definitivt klara för SM-slutspel när det återstår en omgång av Pojkallsvenskan Södra Götaland.

– För jäkla underbart. Det här är vad vi har kämpat för hela säsongen och nu är det äntligen klart. Jag är överlycklig, sade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Det blir med största sannolikhet en andraplats i serien. Visserligen ligger man på samma poäng som Malmö FF, men man har betydligt sämre målskillnad inför slutomgången där "di blåe" möter IFK Klagshamn. I åttondelsfinalen får man på bortaplan möta Jönköpings Södra.

För IFK:s del var det kanske tur att det blev klart i och med vinsten mot Kristianstad. I sista seriematchen på söndag mot Landskrona BoIS har man nämligen hela fyra spelare avstängda, Blerim Mullici, Edgardo Menjivar, Matko Scapec-Kukina och Migjen Shaqiri.

– Hade vi inte vunnit hade det kunnat bli kämpigt att klara det på söndag med tanke på förutsättningarna. Jag känner en stor lättnad över att vi fixade det redan nu och ser med tillförsikt fram emot slutspelet, menade IFK-tränaren.

– Vi drog på oss sex varningar idag och det är på tok för mycket. Redan i halvtid var det till exempel fem stycken. Förutom det har vi några spelare skadade, varav vi fick en ny i denna match.

Armend Kryeziu hann inte vara på planen många minuter innan han fick utgå. Han kom för hårt in i en närkamp, vilket resulterade i ett brutet nyckelben. Minst tre veckor dröjer det innan han är tillbaka. Även Ali Jasim (stukad fot) och Ahmed Tamim (ryggen) är skadade.

Roligt var däremot att lagkaptenen Lirim Sali fick göra sitt första mål i den gula tröjan samt att Carl Holm kom in och gjorde en stark insats på innermittfältet i den andra halvleken. Beröm måste också Edgardo Menjivar få för två snygga mål.

– Måste också tacka Bosse Cronqvist för att han hoppade in och hjälpte mig när det var en sådan viktig match som det faktiskt var. Han ska ha en stor eloge, betonade Kenneth Folkesson.

IFK Malmö – Kristianstads FF 5-1 (4-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Kujtim Asanovski, Malmö, John Gunnarsson, Malmö, Tommy Thell, Malmö
Mål: 1-0 (14) Edgardo Menjivar, 2-0 (18) Blerim Mullici, 3-0 (30) Lirim Sali, 4-0 (37) Nick Holk, 5-1 (55) Edgardo Menjivar
Varningar: Blerim Mullici, Carl Holm, Edgardo Menjivar, Matko Scapec-Kukina, Migjen Shaqiri, Nick Holk (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Cliff Berger
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Edgardo Menjivar
Matko Scapec-Kukina
Migjen Shaqiri
Armend Kryeziu

Blerim Mullici
Yassine Soumah

Avbytare

Carl Holm
Darjan Maletic
Rogelio Diaz
Tawfiq Shams
Philip Esbjörnsson (målvakt)