Bekant målvakt på IFK:s bänk

När IFK Malmö på söndagen sätter sig på planet för att åka de 160 milen tur och retur till Boden följer en ex-allsvensk målvakt med. Klubbens målvaktstränare, 33-årige Freddie Roth sitter på bänken.

– Varken Kenneth Mattsson eller Andreas Engler-Ludviksson är riktiga friska och vi vet inte riktigt hundra när de är redo för spel, kommenterar IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist till ifkmalmo.com.

– Därför beslutade vi oss för att göra klart med Freddie om i fall att det skulle hända något ytterligare. Det är viktigt att ha en målvakt på bänken, särskilt som läget är nu.

Förstemålvakten Kenneth Mattsson besväras av en lårskada och kan förhoppningsvis vara igång igen i nästa vecka. Tipselits målvakt Andreas Engler-Ludviksson är inte heller fulltränad efter att haft lite småskavanker.

Då var det vaket att Freddie Roth blev 90 allsvenska matcher blev spelklar i onsdags. Han stod så sent som 2000 i Örgryte och ifjol vaktade han målet i ett division 6-lag.

-Han har väl egentligen inga kännbara svagheter, skrattar Bosse Cronqvist. Det ska nog gå bra om han får stå, han har ju rutin och tränar redan våra målvakter.

Veckan började inte alls bra för IFK Malmö. Mycket förkylningar och dålig fart på träningarna bekymrade. Sista dagarna har det som väl är sett betydligt bättre ut, aggressiviteten har varit hög hos spelarna som verkligen längtar efter en seger.

Senast man vann var för en och en halv månad sedan då man utklassade Västra Frölunda IF med 4-1. Sex matcher har gått sedan dess och det har blivit blott en poäng, den senast mot Assyriska Föreningen.

– Det gäller att vi klarar av att hålla aktiv press på motståndarna, ha rätt inställning och vara tillräckligt fokuserade på uppgiften. När vi kommer ut på plan ska det lysa om oss, vi ska kämpa ner Boden, förklarar IFK-tränaren Leif "Fille" Ohlsson.

Några spelare saknas mot Boden. Dan Ingvarssons axel hoppade ur led mot Assyriska, hoppade sedan tillbaka och nu tror man att han har någon slags inflammation i axeln.

Jörgen Svensson fick ringa återbud på grund av halsfluss på fredagsmorgonen och Marcus Svensson kunde inte fullfölja sista träningen. Det gör att mittbacken Martin Alm får chansen, liksom Marcus Nilsson och Nikolaj Rasmussen på mittfältet.

– Vi har alltid sagt att vi har en bred trupp så det ska inte påverka. Det har vi inte minst sett på träningarna torsdag-fredag, påpekar Leif Ohlsson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Johan Åkesson

Christian Andersson
Magnus Eriksson

Avbytare

Marcus Svensson
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Freddie Roth (målvakt)