IFK Malmö förlorade på straff

Det verkar inte hjälpa vad IFK Malmö än gör. Mot Bodens BK kom den sjätte förlusten på de sju senaste matcherna och division 2 närmar sig med stormsteg. Med fyra omgångar kvar är nu "di gule" åter under nedflyttningsstrecket.

– Vi skulle inte ha förlorat denna matchen. Hade vi bara kommit upp i normal standard hade vi vunnit, sade IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist besviket till ifkmalmo.com efter 0-1 på Björknäsvallen.

26 poäng har Malmökamraterna när det återstår matcher mot Västerås SK (h), Falkenbergs FF (b), BK Forward (h) och Gefle IF (b). Alla utom Västerås är i högsta grad indragna i bottenstriden.

– Det måste till betydligt bättre takter både vad beträffande inställning och spel. Häruppe var det hyfsat i en halvlek sedan orkade spelarna inte fortsätta jobba. Vilja eller om det nu är ork, differensen får inte vara så stor.

IFK Malmö kom sannerligen inte upp i någon klass i söndagens match. Framåt var det väldigt tunt då man verkade ha glömt understödet hemma i Malmö. Inget insläppt spelmål kan tyckas bra, men försvarsarbetet var ändå bara hyfsat.

Matchens enda mål skulle istället komma på straff i den 77:e minuten. Jonas Danielsson drog ner Bodens Luchi Gonzalez som sedan säkert satte bollen i nätet bakom en chanslös Mattias Filipanics i IFK-målet.

– Det var en kontring där Jonas Danielsson löpte med på ett snyggt sätt. Väl inne i straffområdet var han dock lite för het och drog ner istället för att försöka täcka ut. Inget att säga om den straffen, menade Bosse Cronqvist.

Mattias Filipanics var i övrigt matchens i särklass bäste bortaspelare. Han stod för 4-5 högkvalificerade räddningar och hade det inte varit för straffen hade han mycket väl kunnat hålla nollan.

Christian Andersson jobbade mycket i det tysta och var en av få utespelare som nådde upp till godkänt. Varken han eller anfallskollegan Magnus Eriksson mäktade dock med att få iväg ett enda skott på mål.

– Att inte anfallarna kommer till avslut mer än utanför säger väl det mesta. Eftersom bollarna var väldigt långt nere på mittfältet när vi vann boll blev anfallen mycket korta. Vi skapade därför i princip ingenting på hela matchen.

Hometeam: BODENS BK
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Björknäsvallen
Crowd: 2011
Referee: Johnny Lundbäck, Karlstad, Peter Vesterholm, Årsta, Mikael Petersson, Norrköping
Goal: 1-0 (77) Luchi Gonzalez (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Luchi Gonzalez
Awaympv: Mattias Filipanics
Hometeam Squad: Fredrik Tervaniemi

Richard Jonsson
Destin Makumbu
Mats Halonen
Robert Stoltz

Per Johansson
Pär Eriksson
Peter Sedunov

Luchi Gonzalez
Robert Lundgren
Robert Karlsson
Hometeam Sub: Victor Brännström (Robert Karlsson 69)
Patrik Släryd (Robert Lundgren 69)
Magnus Pettersson
Mattias Winroth
Dejan Corcanac (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Christian Andersson
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Marcus Svensson (Johan Åkesson 81)
Pontus Andersson (Martin Abrahamsson 87)
Niclas Öberg
Freddie Roth (målvakt)