Fyra omgångar återstår av årets Superetta, men redan nu är Västerås SK:s återstående matcher betydelselösa. Efter förra omgångens förlust mot Brommapojkarna släcktes definitivt hoppet om allsvenskt spel nästa säsong.

– Surt, men vi hade nog inte varit redo att gå upp. Även om det spelmässigt inte har varit dåligt har vi nu förlorat två matcher på raken och det är givetvis inte bra, säger VSK-tränaren Leif Klingborg till ifkmalmo.com.

IFK Malmö heter tisdagens motståndare. Ett lag som man haft stora problem med de senaste åren. I våras bröts dock den trenden efter VSK-seger med 2-1 på Arosvallen.

– Men det blir en helt annan match på Malmö IP där de tagit nästan alla sina poäng. Det är ett typiskt hemmalag vi möter och det blir nog stentufft, men vi ska i alla fall försöka spela trevlig fotboll, sedan får vi se.

Viktige targetplayern och anfallaren Thomas Andersson är ännu inte frisk efter sin knäskada. Dessutom är anfallskollegan Peter Larsson (foten) och mittbacken Per Andersson (avstängd) borta.

VÄSTERÅS SK (4-4-2)

Oskar Wahlström

Martin Zanton
Patric Feltendahl
Adam Braz
David Curtolo

Patrik Dandanell
Johan Svensson
Mathias Elison
Patrik Larsson

Joonas Botold
Stefan Bärlin

Avbytare

Andre Andersson
Andreas Åhman
Fredrik Karlsson
Sebastian Sallanto
David Wikström (målvakt)