Vinst ett tvång för IFK Malmö

IFK Malmö har verkligen kniven på strupen inför tisdagens hemmamatch mot Västerås SK. Förlust och avståndet är fortsatt fem poäng till Falkenbergs FF och Gefle IF på rätt sida om nedflyttningsstrecket med tre omgångar kvar att spela.

– Vi måste vinna så enkelt är det bara. Visst, det är inte helt kört om vi förlorar men det blir så mycket svårare. Nio poäng till lär vi nämligen behöva för att klara oss kvar, kommenterar IFK Malmös tränare Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

Saken i egna händer har man emellertid fortfarande. Vinst mot Västerås, samtidigt som man tar minst sex poäng mot Falkenberg, Forward eller Gefle bör räcka till nytt kontrakt.

Spekulationer är dock ingenting för Leif Ohlsson. Tre journalister hade före ifkmalmo.coms samtal bett om detta därför fick det räcka tyckte vi. Istället tog Fille upp en annan viktig sak.

– Motivation är något som vi haft problem med många gånger den här säsongen. Jag hoppas verkligen inte det är så i fortsättningen för i sådana fall har vi inte i den här serien att göra. Kan vi inte tända till nu är det division 2 nästa.

För att få till stånd förbättring ändrar man en del i startelvan. Jörgen Svensson är tillbaka på innermittfältet efter halsflussen förra veckan. Marcus Svensson, i normala fall mittback tar något överraskande platsen till vänster på mittfältet.

– Det är en boll- och passningsskicklig spelare som alltid visar ett härligt fighterface. Att flytta upp borde egentligen innebära att han blir tröttare, men "Mackan" är en sådan som vägrar att ge sig och jag inbillar mig att han kommer att orka, menar Leif Ohlsson.

Skyttekungen Magnus Eriksson får också ovanligt sällskap på topp. Hårdskjutande mittfältaren Marcus Nilsson med tre mål i årets serie ska få hål på Västerås försvar är det tänkt.

– Stor och stark är han, har bra bollmottagning och kan också göra någonting av dem. Bössan han har är verkligen inte att leka med och kan han bara komma rättvänd några gånger så blir det förhoppningsvis riktigt roligt.

Tabellen är ingen trevlig läsning för de gula supportarna. Men frågan är hur många som egentligen bryr sig. Publikintresset har varit mycket skralt och att det bara kom 509 i förra ödesmatchen mot Assyriska är skamligt. Mot VSK bör det komma fler.

– Ibland undrar man över hur få det egentligen är som är IFK-supporters. Det är skrämmande att se publiksiffrorna. Måtte det i alla fall komma 1000 åskådare imorgon, konstaterar IFK-tränaren.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson

Magnus Eriksson
Marcus Nilsson

Avbytare

Christian Andersson
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Freddie Roth (målvakt)