IFK Malmö åkte på brakförlust

Stocksholmsviten är bruten – det blev ingen tredje raka för IFK Malmö efter segrarna mot Djurgården och IFK Tumba. Hammarby IF var denna dag på tok för svåra och kunde vinna med imponerande 34-20.

Hammarbys seger var naturligtvis odiskutab el, och IFK Malmös sportchef Staffan "Stalle" Ekberg lät inte alltför glad när han efter matchen lämnade sin rapport till ifkmalmo.com.

Första halvlek var han hyfsat nöjd med. Vi inledde precis som mot Tumba med 4-2-försvar, vilket även denna gång fungerade hyfsat, men vi fick idag inte alls i gång det offensiva spelet, vilket gjorde att Hammarby kunde utnyttja sina snabba spelvändningar.

Ungefär hälften av Hammarbys mål i första halvlek kom också till genom snabba andrafaskontringar.

Paussnacket var positivt, och killarna var inställda på att ge Hammarby en match i andra halvlek. Dock började vi med att bränna några givna lägen, och istället för att närma oss Bajen, så tappade vi istället kontakten direkt i början av andra halvlek.

Detta verkar att ha blivit en ful vana för oss, att tappa några bollar i inledningen av de andra halvlekarna, vilket inträffat i alla våra matcher förutom premiärmatchen mot Djurgården.

"Stalle" sammanfattade matchen med att peka på att vi hade alltför många tekniska fel (13 mot Hammarbys 7), och alltför många dåliga avslut. Totalt brände vi 30 avslutslägen, av vilka många var i tamaste laget, mot Hammarbys 15.

Sägas skall också att Hammarbys målvakt Ronny Karlsson, till viss del såklart hjälpt av våra tama avslut, gjorde en stormatch och räddade 60 % av de gula skotten.

Vi lyckades heller inte få kontroll på samarbetet mellan Lukas Karlsson, Staffan Olsson och Nicklas Grundsten, kring vilka det mesta av Hammarbys spel kretsade.

Det är självfallet alltid viktigt att sätta sina chanser, men extra viktigt är det mot lag som Hammarby som ställer om till anfall så oerhört snabbt, och ett misstag nästan omedelbart leder till oönskad påhälsning i den egna holken.

Någon spelarkritik vill "Stalle" inte gärna gå in på, men han vill trots de 34 insläppta målen ge godkänt åt Torbjörn Jacobsson, för tapperhet i fält, som stred ensam mot övermakten och stundtals gjorde det bra.

Dock blev han allför ofta lämnad ensam mot fiendens artilleri och då är det inte mycket att göra.

Nu gäller det att glömma denna förlust, och se framåt mot kommande måndags möte med svenska mästarna Redbergslid. Ingen lätt uppgift alltså för att försöka revanschera oss för Hammarbymatchen.

Hometeam: HAMMARBY IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-13
Scorefull: 34-20
Arena: Eriksdalshallen
Crowd: 816
Referee: Göran Jonsson, Skara, Henrik Mäkinen, Falköping
Goal: –
Homewarning: William Nguesseu 2, Lasse Arvidsson, Nicklas Grundsten
Home sent of: –
Homempv: Lukas Karlsson
Awaympv: Torbjörn Jacobsson
Hometeam Squad: Carl Reuthammar
Ronny Karlsson

Lukas Karlsson
Michael Appelgren
Nicklas Grundsten
Mikael Östlund-Bekele
Jacob Sundberg
Jimmy Olsén
Tobias Nilsson
Lasse Arvidsson
William Nguesseu
Staffan Olsson
Mathias Adjovi
Joachim Engeström
Hometeam Sub: Lukas Karlsson 8
Nicklas Grundsten 7
Mathias Adjovi 6
Michael Apelgren 5 (2)
Staffan Olsson 5
Jakob Sundberg 2
Mikael Östlund-Bekele
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Daniel Grobelny
Andreas Agerborn
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Awayteam Sub: Andreas Agerborn 5
Marius Vargalui 5 (4)
Sebastian Geissler 4
Daniel Hedlund 3
Magnus Nilsson 2
Fredrik Nilsson