IFK Malmö tog hem junior-MM

En timme så länge levde finalen i Malmömästerskapet för juniorer mellan Limhamns IF och IFK Malmö. Därefter ökade "di gule" tempot och körde till slut över Limhamn med hela 6-1 utan att på något sätt imponera.

– Jag är mycket glad över att vi vann, men man kan väl knappast kalla det för någon toppmatch, även om det stundtals var hyfsat spel, kommenterade Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös Tipselit.

Första halvleken var ganska jämn och slutade också 1-1. Lite snöpligt för IFK Malmö då Limhamns kvittering kom sekunderna före halvtidsvilan och dessutom var helt onödig då den kom efter ett individuellt misstag.

– Vi borde lett redan i paus, men nu blev det inte så på grund av lite slarv. I slutändan spelade det visserligen ingen roll, 6-1 i en MM-final måste man vara nöjd med. Skönt också att kunna avsluta säsongen med en seger, menade IFK-tränaren.

Mest framträdande i IFK Malmö var i vanlig ordning Zoran Jovanovic som stundtals visade landslagsklass. Marcus Andersson, Valon Muslijaj och Tobias Kristensson var också duktiga.

– Sedan måste jag också berömma Mohammed Faour, Philip Esbjörnsson och Richard Adamczyk som visade en härlig inställning vid sidan av plan. De fick aldrig spela, men hjälpte aktivt till att stötta och coacha. Det är viktigt att ha sådana spelare.

Limhamns IF – IFK Malmö 1-6 (1-1)

Arena: Malmö IP
Mål: 0-1 (20) Marcus Andersson, 1-2 (60) Zoran Jovanovic, 1-3 (72) Nana Piesie, 1-4 (80) Zoran Jovanovic, 1-5 (84) Iboy Zenghore, 1-6 (86) Migjen Shaqiri
Varningar: Azeem Razwan, Fatos Queriqi, Nana Piesie (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Tobias Kristensson
Azeem Razwan

Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri

Avbytare

Iboy Zenghore (Azeem Razwan 65)
Nana Piesie (Migjen Shaqiri 68)
Haris Xhemajli (Matko Scapec-Kukina 78)
Richard Adamczyk
Philip Esbjörnsson (målvakt)

Även Ahmed Abed el Karim och Mohammed Faour var med i 18-mannatruppen.