Magnus Eriksson, 30 i november, är i princip ensam på väg att ordna ett nytt kontrakt åt IFK Malmö i Superettan. I tisdags mot Västerås såg han till att hoppet fortfarande levde för "di gule" och med sitt mål mot Falkenberg tog han också laget över strecket.

Samtidigt vann Gefle IF med 4-1 över Café Opera, vilket innebär att det i nuläget är Falkenberg som får lämna serien. Men hallänningarna är bara en poäng efter när det återstår två omgångar.

– Det var en riktig ödesmatch och vi vann den. Nu är jag nästan övertygad om att vi klarar det här, vi har ett riktigt drömläge, sade Magnus Eriksson till ifkmalmo.com efter 1-0 på Falkenbergs IP.

– Forward är avsågade i och med 1-2 mot Brommapojkarna så vinner vi mot dem i nästa och tar en poäng i sista mot Gefle så klarar vi det. Helst ska de också vara klara innan den avslutande omgången.

Han är den som har stått i centrum match efter match den här säsongen. När övriga laget har svikit har Magnus Eriksson alltid varit den som gett järnet. Gång på gång har han gjort det matchavgörande målet. Dagens mål var det tolfte för året.

– En del tillfällen har det väl blivit, men jag är inte riktigt säker på hur många, men om du menar tillfällen där jag gjort segermålet är det väl fem, svarade Magnus.

Stenkoll har han, fem är alldeles korrekt. IF Sylvia 1-0 (h), BK Häcken 1-0 (b), Falkenbergs FF 2-1 (h), Västerås SK 1-0 (h) och alltså nu 1-0 mot Falkenbergs FF i söndagens bortamatch är matcherna som han direkt har avgjort

– Som "Fille" (Leif Ohlsson, tränare) sade efter förra matchen är jag nog bättre än vad jag någonsin har varit. Själv känner jag nog också så. Jag har ett mycket bra självförtroende för tillfället.

Målet som kan vara av oerhörd betydelse för IFK Malmös framtid kom efter en timmes spel då matchen verkligen stod och vägde. Falkenberg hade haft den första halvleken och "di gule" inledningen av den andra.

Johan Åkesson stod för ett snyggt dribblingsnummer längs med kortlinjen. Tog sig för förbi några Falkenbergsspelare innan han slog ett inlägg in mot straffområdet avsett för Magnus Eriksson.

Via en försvarare som sparkade i luften hittade bollen fram till Magnus Eriksson som skarvade in den i mål. Kanske säsongens viktigaste mål som kan vara skillnaden mellan en plats i division 2 och fortsatt spel i Superettan.

– Lite av skillnaden mellan lagen. Malmö har en av seriens bästa anfallare i Magnus Eriksson. Frågan är om det finns någon som är bättre än honom. Jag är tveksam, berömde FFF-tränaren Örjan Glans.

För ett par omgångar sedan ledde IFK Malmö ligan över insläppta mål. Dessutom drog man på sig mängder av varningar och avstängningar. De tre senaste matcherna har varit lite av ett trendbrott.

Det var tredje matchen i rad som man inte släppte in ett enda spelmål. Hela försvarslinjen stod för ett starkt arbete personifierat mittbacken Ivan Milosevic och jätten i målet, Mattias Filipanics.

Jonas Danielsson var som vanligt en slitvarg på mittfältet och på topp fanns Magnus Eriksson, ständigt uppvaktad, men likväl livsfarlig så fort han fick chansen.

– Det är hans uppgift att göra mål så han gjorde bara vad han skulle, skrattade IFK Malmös tränare Leif "Fille" Ohlsson efter lagets andra raka seger. Men, nej detta var oerhört skönt och en bekräftelse på att vi är på väg att få ordning på laget igen.

– Återigen jobbade hela laget för varandra och det var kanske också därför som vi hade lite tur med stolpar och ribba, menade han. Bra lag har turen på sin sida i sådana här matcher.

Varningsmässigt drog man visserligen på sig två stycken. Men det var Glenn Holgersson som tidigare inte hade någon och Ivan Milosevic som stod på en.

Hometeam: FALKENBERGS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-1
Arena: Falkenbergs IP
Crowd: 2303
Referee: Martin Hansson, Holmsjö, Robert Brodin, Lindås, Stefan Hallberg, Göteborg
Goal: 0-1 (60) Magnus Eriksson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Daniel Alexandersson
Awaympv: Ivan Milosevic
Hometeam Squad: Tommy Karlsson

Lucas Egenwall
Jens Gustavsson
Patrik Lundgren
Björn Carlsson

Patrik Larsson
Magnus Sundqvist
Daniel Alexandersson
Jens Josefsson

Ola Sandqvist
Andreas Drugge
Hometeam Sub: David Svensson (Patrik Larsson 78)
Marcus Olsson (Magnus Sundqvist 78)
Erik Andersson
Peter Berta
Jimmy Sörensen (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson

Magnus Eriksson
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Nikolaj Rasmussen (Marcus Svensson 74)
Christian Andersson (Johan Åkesson 82)
Martin Abrahamsson
Pontus Andersson
Freddie Roth (målvakt)