Tåget går vidare för IFK Malmö

Vinsten mot Västerås SK i tisdags betydde oerhört mycket för IFK Malmö. Man är därmed fortfarande med i racet om ett förnyat Superettankontrakt. För att det ska kunna bli verklighet ska man helst besegra Falkenberg i söndagens ödesmatch.

– Vi måste ha sex poäng på de tre återstående matcherna. Sedan är det ju bara att fråga sig vilken match vi egentligen har råd att förlora, säger IFK Malmös tränare Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

– Vinner vi denna och nästa vågar jag lova att vi fixar det. Det är bara att gå ut och köra järnet. Visar vi samma fina inställning som vi gjorde senast har vi en jättechans att greja det.

IFK Malmö har haft en tung säsong. Vid förlust eller oavgjort mot Västerås hade avgrunden i division 2 varit mycket nära. Men nu dök en viss Magnus Eriksson upp i 77:e minuten och såg med sitt segermål till att hoppet fortfarande lever.

Magnus Eriksson har varit med och sänkt Falkenberg förr. I vårens underliga match då "di gule" fick två utvisningar men ändå vände och vann med 2-1 var det "Mange" som var segerskytten. Då seglade bollen i en lång båge över målvakten Tommy Karlsson.

– Ett mycket snyggt mål och det skulle vara bra om något liknande inträffar där uppe. Men bara vi får in någon boll har det ingen betydelse hur det ser ut. Jag har dock en bra svit när det gäller Falkenberg så jag är inte orolig.

Förra gången Leif "Fille" Ohlsson tränade IFK Malmö år 2000 blev det två segrar. Hemma blev det en enkel 3-1-seger, medan det på Falkenbergs IP i seriefinalen blev 2-1. En seger som gav vinst i division 2 Södra Götaland och via kval, avancemang till Superettan.

– Finns mycket som talar för oss. Dels har vi ett psykologiskt övertag genom tre raka mot dem och dessutom tycker jag att vår form är på uppåtgående, förklarar "Fille".

– Det har känts bättre och bättre varje vecka. Mitt mål när jag tog över var i första hand att få ordning på försvarsspelet och nu har vi inte släppt in ett spelmål på två matcher och det är viktigt. Man kan ju inte räkna med att anfallet alltid fungerar hundraprocentigt.

Startelvan är den samma som mot VSK. På bänken är man dock tvungna att göra en ändring. Niclas Öberg har skadat vristen och in i hans ställe kommer Nikolaj Rasmussen. Negativt då Niclas Öberg hittills varit målfarligast av de två.

– Han ska nog kunna vara tillbaka mot Forward. För Dan Ingvarsson går det däremot framåt. Han provade i fredags och det höll i en timme. Mot Forward håller det åtminstone för inhopp, tror Leif Ohlsson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson

Magnus Eriksson
Marcus Nilsson

Avbytare

Christian Andersson
Martin Abrahamsson
Nikolaj Rasmussen
Pontus Andersson
Freddie Roth (målvakt)