Hoppfullt för skadade IFK-spelare

Jonas Danielsson bars ut på bår och Martin Alms ljumskar var så överansträngda att han tvingades uppsöka sjukhus efter matchen. Två skador som i värsta fall kan innebära tunga bakslag för IFK Malmö i den definitiva ödesmatchen nästa lördag mot Gefle IF.

– Men det tror jag inte. Som om jag ska hoppa på ett ben ska jag spela. Det är 90 minuter som återstår av säsongen och på de ska jag se till att vi är kvar 2004, kommenterar lagkaptenen Jonas Danielsson till ifkmalmo.com.

72 minuter hade gått av matchen när Jonas Danielsson skulle slå en passning. Men av någon anledning knöt det till sig i ljumsken och lagkapten fick bäras av planen med svåra smärtor.

– Det känns ganska bra nu, tycker jag. Får nog stå över någon träning, men jag ska ge manken till så att jag kan spela på lördag. Något annat existerar inte i mina tankar.

Martin Alm gav allt mot Forward. Han förlorade sällan någon närkamp och fick också välförtjänt priset som matchens lirare i hemmalaget. Baksidan av det hela – överansträngning av ljumskarna.

– Var på akuten, fick tabletter och kontrollerade. Det var nog ingen bristning i alla fall och krampen har släppt nu. Är ganska så hoppfull om spel, men får nog vila några dagar, säger Martin Alm.

– Det är min gamla vanliga skada. Blir alltid så när jag anstränger mig till det yttersta. Har ständig inflammation från ljumskarna och upp i magen.