Två raka segrar har vänt trenden för IFK Malmö. Division 2 var farligt nära ett tag, men i helgen kan man istället säkra Superettankontraktet. Förutom att man gör sitt eget mot BK Forward krävs det dock hjälp utifrån.

Den hjälpande handen eller foten ska komma ifrån Björknäsvallen där Bodens BK på söndagen tar emot Falkenbergs FF. Vinst för Boden och saken är klar, oavgjort och det skiljer tre poäng inför sista omgången. Men då krävs det som sagt IFK-seger på lördagen.

– Vi måste göra vårt eget jobb, sedan får vi se. Det är oerhört viktigt att koncentrera oss på vår egen match och inte börja titta på vad motståndarna gör, betonar IFK Malmös tränare Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

– Sedan vore det ju inte fel om Boden trots allt skulle besegra Falkenberg. Då hade vi kunnat slippa nervositeten inför Geflematchen, som annars mycket väl hade kunnat sätta käppar i hjulet för oss.

Att vinna mot BK Forward är något som man i varje fall nästintill måste göra om det ska bli ett lyckligt slut på det hela. Örebrolaget är nedflyttningsklart sedan förra omgången och har egentligen inget att spela för.

– Mer än äran då och vi måste fortsätta kriga till tusen för att slå dem. Än är inte serien slut och vi måste kriga till sista minuten. Det är bara hårt arbete som gäller för att vinna matcherna. Slappna av går inte.

Väl talat av "Fille". Formen talar också för att det ska gå vägen. I segermatcherna mot Västerås SK och Falkenbergs FF var det framförallt kämpandet och ett starkt försvarsspel som var signumet.

Kontinuiteten är också bättre än vad den har varit på hela säsongen. Inga nya skador eller avstängningar har tillkommit och därför är startelvan den samma som de två senaste matcherna.

– Hade varit roligt om det hade kunnat bli en riktig svit med tre segrar på raken. I veckan har det också sett bra ut. Killarna ser fram emot uppgiften och alla har inställningen att "det här klarar vi", säger Leif Ohlsson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson

Magnus Eriksson
Marcus Nilsson

Avbytare

Christian Andersson
Martin Abrahamsson
Nikolaj Rasmussen
Pontus Andersson
Freddie Roth (målvakt)